Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Henys rákóczi túrósa

Henys rákóczi túrósa
Henys rákóczi túrósa
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmék jöttek hozzánk egyszer, és elkészítettem, de valahogy nagyon nem sikerült. Aztán utána mindig ezzel viccelődtek, ha jöttek hozzánk, hogy "na milyen édességet csináltál? Rákóczit?" Aztán "bosszantott" a dolog, és kikísérleteztem, hogy is a jó. No, sikerült! Azóta csináltam nekik megint, és nem tartott sokáig, míg elfogyott...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

ajánlat

Vendégeknek :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagát összegyúrjuk, kinyújtjuk, közepes tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, 10 percig elősütjük forró sütőben, majd megkenjük baracklekvárral.
  2. A töltelékhez a búzadarát összekeverjük a túróval, majd a cukorral, a tojássárgával, a tejföllel.
  3. Rákenjük a tésztára, és kb. 15 percig sütjük 150 fokon.
  4. A habhoz felverjük a tojásfehérjéket, rátesszük a sütire, visszatoljuk a sütőbe, és nyitott ajtó mellett 10 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 194
elküldve: 4
receptkönyvben: 220
elkészítve: 5/9
Facebookon megjelent: -

szakács

henys

Mióta szakács: 2010.09.12.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-túrós sütemény sült habos tetővel, Rákóczi-túrós szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lulugi
Lulugi Tue, 2012-04-17 13:04

Kedves Henys!
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett a süti.
Nekem a hab csodás lett, de a tészta kicsit elázott. Lehet, hogy vacak volt a lekvár? A házi sajna elfogyott már...

henys
henys / henys Tue, 2012-04-17 13:06

Biztos a lekvárral volt a gond. Nincs is jobb egy házi baracknál, vagy meggynél, málna... hmmm, még sorolhatnám :-)

Mokuka
Mokuka Wed, 2012-03-14 06:41

Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora tepsiben kell sütni.

henys
henys / henys Wed, 2012-03-14 11:41

hűha! nem tudom.... sosem mértem le... de estére megnézem, ígérem!

backo67
backo / backo67 Sun, 2012-02-26 11:11

kedves Henys!

egyszerűen szuper. az egészben az a legnagyszerűbb, hogy tulajdonképpen mindent el lehet készíteni egyszerűen és ugyanezt sokkal komplikáltabban is. Te az egyszerű, könnyen követhető - még egy sütő analfabétának, mint nekem is- érthető utakat választod. köszönöm, nagyszerűen sikerült. mi ugyan kissé sokan vagyunk, ezért dupláztam, de így másnap is élvezhettük.

henys
henys / henys Sun, 2012-02-26 15:14

Örülök, én is az egyszerűségre törekszem, aztán komplikálom :-)

boju
boju Sun, 2011-12-11 10:31

Lánykoromban mindig ezt kértem a cukrázdába, egyszer kezdő háziasszonyként valamilyen szakácskönyvből elkészítettem, akkor csalódás volt. Most ismét elkészítettem a recepted alapján, Apukámnak a szülinapjára csináltam belőle egy kis tortácskát, a maradék anyagból pedig magunknak tepsiben rendesen. És sikere volt!
Annyi a tapasztalatom vele, hogy én egy kicsit folyósabb lekvárt kentem a tésztára, és egy kicsit eláztatta, máskor erre jobban figyelek, mert biztos lesz máskor is!!
Köszönöm, Judit

henys
henys / henys Sun, 2011-12-11 11:04

szuper, örülök, egyébként én is ezt ettem régen mindig a cukiba, mert utálom a vajkrémes sütiket :-)

anemone55
anemone55 Tue, 2011-11-01 21:22

Tisztelt Henys!

Érdeklődöm, hogy miért kell nyitott ajtó mellett sütni?

Üdv;
A

henys
henys / henys Fri, 2011-11-04 16:10

Kedves A!
Igazából ezt szárításnak hívják, hogy ne essen össze a hab, ne legyen gumis.

1350
porcukor 10 dkg
vaj 20 dkg
finomliszt 30 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
sárgabaracklekvár 10 dkg
tehéntúró 50 dkg
búzadara 40 g
tojássárgája 2 db
cukor 2 dkg
tejföl 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojásfehérje 6 db
cukor 20 dkg