r
Nosalty Logó

Henys rákóczi túrósa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
henys
Henys rákóczi túrósa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 1351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 5399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Összesen 293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.6 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.4 g

Zsír

  • Összesen
    228.6 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5762.4 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1722 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    679.6 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    749 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1671 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1637 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 5399 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta alapanyagát összegyúrjuk, kinyújtjuk, közepes tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, 10 percig elősütjük forró sütőben, majd megkenjük baracklekvárral.
  2. A töltelékhez a búzadarát összekeverjük a túróval, majd a cukorral, a tojássárgával, a tejföllel.
  3. Rákenjük a tésztára, és kb. 15 percig sütjük 150 fokon.
  4. A habhoz felverjük a tojásfehérjéket, rátesszük a sütire, visszatoljuk a sütőbe, és nyitott ajtó mellett 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 25314
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Vendégeknek :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmék jöttek hozzánk egyszer, és elkészítettem, de valahogy nagyon nem sikerült. Aztán utána mindig ezzel viccelődtek, ha jöttek hozzánk, hogy "na milyen édességet csináltál? Rákóczit?" Aztán "bosszantott" a dolog, és kikísérleteztem, hogy is a jó. No, sikerült! Azóta csináltam nekik megint, és nem tartott sokáig, míg elfogyott...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!