r
Nosalty Logó

Raffaello torta Diakától

diaka74
Raffaello torta Diakától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

746
Kalória
16g
Fehérje
67.7g
Szénhidrát
46g
Zsír
37.1g
Víz
201.4g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
50.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 7458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 302 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 746 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.7 g

Zsír

  • Összesen
    459.5 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5506.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    1897 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    677.2 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    371.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1978 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    281 micro
  • Kolin:
    1343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1938 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 7458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 302 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, alaposan összekeverjük.
  2. Zsírpapírral bélelt, csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. Kivesszük a sütőből, várunk, hogy kicsit hűljön, majd kettévágjuk, hogy két tortalapot kapjunk. Míg sül a tészta, megfőzzük a krémet.

krém

  1. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a pudingporokkal.
  2. A tejet felrakjuk főni, mikor már forró, beleöntjük a tojásos pudingport, és sűrűre főzzük. Ha kész, még melegen hozzákeverjük a fehér csokit. Várunk, míg legalább langyosra hűl, és hozzákeverjük a vajat is.
  3. A tészta egyik felére rákenjük a krém egyharmadát, majd rátesszük a tészta másik felét, és a maradék krémmel körbekenjük.

díszítés

  1. A torta oldalát mandulapehellyel díszítjük, a tetejét olvasztott csokival és raffaelló golyókkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Imádjuk a raffaellót, így a párom szülinapi tortáját is ez a finomság ihlette.:)

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...