r
Nosalty Logó

Hülyére zabálom magam - süti

P.
Hülyére zabálom magam - süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1161
Kalória
13.2g
Fehérje
87.8g
Szénhidrát
87.2g
Zsír
29.7g
Víz
173.2g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
46.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1161 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    523.2 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    527 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 6963 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 461 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszttel keverjük el a sütőport.
  2. A maradék hozzávalókkal kézzel dolgozzuk össze, hogy jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk,majd tegyük hűtőbe egy órára.
  3. Egy óra elteltével nyújtsuk 1/2 cm vastagra, tepsi alakúra és méretűre, majd a megadott méretű tepsiben az előmelegített sütőben süssük ki. Ügyeljünk, hogy ne süssük túl, épp hogy színt kell kapnia, de inkább legyen sápadt, semmiképp se aranybarna. A tésztát hagyjuk a tepsiben.
  4. A krémhez először főzzünk pudingot a pudingporból, majd ha kész, még forrón keverjük bele a vajat, a kókuszzsírt (ha van)olvadásig és a végén az Amaretto-t. Ezt simítsuk fél centi vastagon a tésztára.
  5. A diós réteghez a vízzel elkevert cukrot karamellizáljuk, annyira, hogy épp világosbarna legyen, nem tovább, majd vegyük le a tűzről, és még melegen keverjük el benne a vajat. Ezután keverjük bele a tört magvakat, és még melegen, oszlassuk el a süti tetején.
  6. A csokit olvasszuk fel, és csurgassuk rá vékony csíkokban össze-vissza.
  7. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy minden réteg szilárdra kihűljön. Utána szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35

A sütemény neve eredetileg "Fress´ mich dumm - kuchen" - ami hiteles, bár kevésbé irodalmi fordításban annyit tesz pontosan: "Hülyére zabálom magam - süti". Ès ezt persze nem mertem kiírni.  A köz nyomásának engedve, a szavazatok számlálása és mérlegelése után az eredeti fordítás mellett döntöttem. Ami igaz, nomen est omen  - a név intő jel.  Fogyasztása csak haladóknak, erős idegzetűeknek és megfelelő önmérsékletet gyakorlóknak ajánlott! Bár igazából csak azért sütöttem meg, mert tetszett a neve.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...