r
Nosalty Logó

Hülyére zabálom magam - süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Hülyére zabálom magam - süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1161 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6963 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 461 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    445 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1161 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    523.2 g
  • Telített zsírsav
    241 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3991.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    974 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    536 mg
  • Foszfor
    1821 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527 g
  • Cukor
    280 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2670 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2615 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 6963 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 461 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszttel keverjük el a sütőport.
  2. A maradék hozzávalókkal kézzel dolgozzuk össze, hogy jól nyújtható, nem ragacsos tésztát kapjunk,majd tegyük hűtőbe egy órára.
  3. Egy óra elteltével nyújtsuk 1/2 cm vastagra, tepsi alakúra és méretűre, majd a megadott méretű tepsiben az előmelegített sütőben süssük ki. Ügyeljünk, hogy ne süssük túl, épp hogy színt kell kapnia, de inkább legyen sápadt, semmiképp se aranybarna. A tésztát hagyjuk a tepsiben.
  4. A krémhez először főzzünk pudingot a pudingporból, majd ha kész, még forrón keverjük bele a vajat, a kókuszzsírt (ha van)olvadásig és a végén az Amaretto-t. Ezt simítsuk fél centi vastagon a tésztára.
  5. A diós réteghez a vízzel elkevert cukrot karamellizáljuk, annyira, hogy épp világosbarna legyen, nem tovább, majd vegyük le a tűzről, és még melegen keverjük el benne a vajat. Ezután keverjük bele a tört magvakat, és még melegen, oszlassuk el a süti tetején.
  6. A csokit olvasszuk fel, és csurgassuk rá vékony csíkokban össze-vissza.
  7. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy minden réteg szilárdra kihűljön. Utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 151477
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 05.

Ajánló

A kókuszkrém egy sűrű, vaj keménységű fehér massza, amit a friss kókuszból nyernek. Amennyire tudom, a Culinarisban kapható, de ki is lehet hagyni a sütiből. Ettől csak egy enyhén kókuszos ízt kap, de enélkül is nagyon finom. Kókuszreszelékkel nem helyettesíthető. Esetleg meg lehet próbálni a pudingot kókusztejjel felfőzni, ha mindenképp így akarjuk kipróbálni. Én készítem néha enélkül is. Ugyanolyan finom.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A sütemény neve eredetileg "Fress´ mich dumm - kuchen" - ami hiteles, bár kevésbé irodalmi fordításban annyit tesz pontosan: "Hülyére zabálom magam - süti". Ès ezt persze nem mertem kiírni.  A köz nyomásának engedve, a szavazatok számlálása és mérlegelése után az eredeti fordítás mellett döntöttem. Ami igaz, nomen est omen  - a név intő jel.  Fogyasztása csak haladóknak, erős idegzetűeknek és megfelelő önmérsékletet gyakorlóknak ajánlott! Bár igazából csak azért sütöttem meg, mert tetszett a neve.

Hozzászólások (34)

Törölt felhasználó

Hihi, akkor nekem nincs irodalmi vénám, mert az eredeti név is tetszik:) Kata

P.

Bevallom, nekem is...de ezt tényleg nem írhattam. :-D

Törölt felhasználó

Gyávaság!:-D Teljesen jó az eredeti név...:-D

P.

Na, csak vigyázat, vigyázat...még mindig át tudom nevezni... :-D De legyen: szavazásra bocsájtom! Aki az eredeti névre szavaz, jelezze. :-p Jelenleg a szavazás állása: 2:0 az eredeti név mellett. 10 szavazat esetén megváltozatom "Hülyére zabálom magam - sütire". Várom a véleményeket. :-))) Köszönöm.

Törölt felhasználó

Nem mered...>;-)

P.

Teeeeee, ne tetézd, ne tetézd... :-D :-D :-D

Törölt felhasználó

:-D

P.

Egyébként is. Senki nem jelentkezik a szavazásra. Most mi legyen? :-S

Törölt felhasználó

Türelem! Még várjunk! Két harmados lesz, vagy a szavazók számának a többsége dönt? :))

Törölt felhasználó

Szerintem is legyen az eredeti!Így a fogyózók rá sem mernek kattintani! :))))Egyébként szupernek t?nik a recept.Hajrá,"hülyék!" Üdv.:Éva

P.

Szia Èva! Köszönöm a lelkes szavazást! Eredményesnek nyilvánítom. :-D Üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Kompromisszumos megoldásként javaslom a "káposztás sztrapacska" nevet.

P.

Ritkán szólalsz meg, de akkor általában nevetni szoktam. Köszi! :-D

Törölt felhasználó

Most mondja a szomszéd postás Józsi, hogy szerinte is legyen az eredeti név. Tetszik neki is, hogy a "hülye" szó kontaktba kerül egy sütivel:) Ja és a Józsi szavazata kett?t érjen, mert férfi és postás:) Kata

P.

Józsi szavazata duplán számolva, igenis. :-D Köszönöm!

Törölt felhasználó

EREDETI :D

P.

Cserélve. :D Köszi!

Durcsó

Plusz egy szavazat az eredeti mellett! Az új cím kicsit úgy hangzik, mintha te találtad volna ki, és ezzel akarnád reklámozni a terméket... Az eredetir?l viszont süt, hogy tényleg eredeti! És ha az ember elolvassa, akkor ugye ki is derül, hogy fordítás és mekkora jó : ) Szóval legyen az eredeti!

P.

Pont ugyanez volt az érzésem nekem is, de jó, hogy ezt írtad. Csak hát, gyáva nyúl vagyok, na. Nem mertem én ilyen névvel kiírni. Na, de az eredményes szavazásra való tekintettel cseréltem. Máris jobban érzem magam! :-D Köszi Durcsó! u.i: Ha ezek után reklamál bárki, rátok fogom. :-p

Durcsó

Na, ez a beszéd! ; ) Tudod, ez is olyan, mint a Borbála/Barbara süti problematikája. Ilyen névvel már tuti, hogy kipróbálom! A kedvedért még kókuszkrémet is fogok szerezni : ) És aztán megkérdezem a német családom, ?k is ismerték-e a "Fress' mich dumm"-ot. Amúgy vicces, a gyümölcsös pitémre (http://www.nosalty.hu/gyumolcsos_pite_a_la_teri_recept_3089) azt mondták, ezt náluk csak "Durchrutschkuchen"-nek hívják, mert betolod az egészet, és meg sem érzed, mert csak úgy átszáguld rajtad... Szóval vannak jópofa neveik : )

neni

Eredeti! Nagyon tuti!!

P.

Köszönöm a szavazatot, a csere megtörtént. :-) Üdv: Eszter

P.

Rendben. A név cserélve. Köszönöm a szavazatokat. :-D

Törölt felhasználó

Na azért! :)) Mindjárt jobb így! Visszavonom a gyávát!

Törölt felhasználó

Na szép:) Ránk fogja fogni, hogy olyan sütiket csinál és "terjeszt" , amiknek irodalmi értéke csekély:) Csendesen jegyzem meg, ha ma lesz id?m elkészítem az INTELLIGENSRE ÉTKEZTEM MAGAM sütimet. És nagyon le fogom védeni a nevet! Kata

P.

Szerintem szabadalamaztatnod kellene és tonnaszám árulni... :-D

Törölt felhasználó

Hát ennek elég gáz neve van... :S

P.

Na ja, így szól az eredeti. Tessék a szavazóknál reklamálni, akik az edd magad degeszre - sütit visszakereszteltették erre. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek