r
Nosalty Logó

Raffaello szelet Czápika konyhájából

Czápika
Raffaello szelet Czápika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

739
Kalória
13.2g
Fehérje
71.3g
Szénhidrát
47.5g
Zsír
53.8g
Víz
217.2g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
55.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A fehér tésztához

A barna tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 344 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    474.9 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    142 g
  • Koleszterin
    2172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7909 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1774 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    3229 mg
  • Nátrium
    1947 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    713.4 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    538.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2811 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    1781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2662 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    1724 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2233 micro
Összesen 7414 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 344 kcal

Elkészítés

A fehér tésztához

  1. A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, beleforgatjuk a többi hozzávalót.
  2. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát, és világosra sütjük.
  3. A barna tésztáhoza tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, beleforgatjuk a többi hozzávalót, ezt is megsütjük.
  4. A krémhez a tojássárgáját habosra keverük a kétféle cukorral, belekeverjük a pudingport, végül a tejet, folyton keverve sűrű krémmé főzzük. Még melegen, de nem forrón, belekeverjük a margarint is. Kihűtjük.
  5. Ha mindkét tészta és a krém is kihűlt, összeállítjuk a sütit.
  6. Alulra kerül a fehér tészta, rá a krém kicsit több, mint a fele, erre a barna tészta és a maradék krém. A tetejét megszórjuk kókusz- és csokireszelékkel.
  7. Hűtőben állni hagyjuk pár órát, egy éjszakát is lehet, hogy jól összeérjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20×30

Családi összejövetelen, vendégségben nálunk az egyik kedvenc.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek