Nosalty Logó

Áfonyás kókusz kuglóf Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Áfonyás kókusz kuglóf Iluskától
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 692 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2074 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 238 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 692 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    139.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 2074 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 238 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet odatesszük főni, kicsit elveszünk belőle, amelyben a lisztes habarást simára keverjük.
  2. Beletesszük a tejbe a cukrot, és mikor forr, állandó keverés mellett hozzáöntjük a lisztes habarást. Besűrítjük.
  3. Utána beletesszük a vaníliás cukrot és a kókuszt is. Jól elkeverjük.
  4. Egy kisebb kuglófformát kibélelünk folpackkal. Az aljára áfonyát szórunk, aztán a kókuszos masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
  5. Végül átfordítjuk egy tálra, és szeletelhetjük. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5019
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kókusz rendkívül hálás alapanyag, a desszertek terén is igazi finomság. Rengeteg változatban alkalmazható, sokféleképpen elkészíthető. Itt ez a kuglófos desszert, ami egyszerű és mégis nagyszerű!!

Hozzászólások

bbarbye

Fel kellett használnom a majdnem lejárt tejet, kókusz meg mindig van itthon, így tetszett meg ez a gyors, egyszer? és finom recept. Annyit változtattam rajta, hogy a a cukrot karamellizáltam és utána öntöttem rá a tejet, majd ebb?l készítettem a sütit. A tetejére pedig a vörösáfonya mellé egy kis étcsoki is került. :)

Iluska

Nagyon köszönöm,és örülök,hogy ezt a desszertet választottad!!Köszi a visszajelzést! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek