Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos aszalt gyümölcsös sütemény

Kókuszos aszalt gyümölcsös sütemény
Kókuszos aszalt gyümölcsös sütemény
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám névnapjára szerettem volna valami különleges krémeset sütni. Az előző napi torta díszítésére szánt cukrászhabból elég sok maradt, és a torta kókuszos alapja nagyon ízlett neki, gondoltam, legyen valami brutál kókuszos. Ez lett az eredmény. Meg kell mondjam, az eddigi egyik legjobb süti, amit alkottam. Vigyázat... nehéz abbahagyni... :)

hozzávalók / 8 adag

Kókusz "piskóta"

Kókuszkrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Kókusz "piskóta"

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy csipet sóval kemény(!) habot verünk, majd hozzákeverjük a sárgáját.
  3. A kókuszreszeléket egy tálba szitáljuk a sütőporral és az eritrittel, majd a tojásokhoz adagoljuk, és csomómentesre keverjük.
  4. Szilikonos püspökkenyér formába öntjük, és kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. Ha megsült, kiborítjuk a formából, és még melegen vízszintesen félbevágjuk. Félretesszük kihűlni.

Kókuszkrém

  1. A cukrászhabot (habtejszínt) kemény habbá verjük (ha előtte 1-2 órát fagyasztóba tesszük, könnyebben megy), majd hozzáverjük a habfixálót, az eritritet, a vanília aromát, a kókuszreszeléket és a túrót.
  2. A krémnek éppen kenhető keménységűnek kell lennie, miután minden hozzávaló belekerült.

Díszítés

  1. Ha a piskóta kihűlt, vastagon megkenjük a krémmel, rárakjuk a piskóta másik felét, és a maradék krémmel bevonjuk.
  2. Tetszés szerint aszalt gyümölccsel díszítjük. Tálalásig hűtőbe tesszük, de a krém keménysége miatt akár azonnal fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 887
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Békésüti

Mióta szakács: 2014.11.13.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Kókusz sokk, kókuszos krémes, kókuszkrémes süti, kókuszos krémmel töltött sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

423
tojás 2 db
kókuszreszelék 50 g
víz 1 tk
sütőpor 0.5 csomag
édesítőszer 3 ek
kókuszreszelék 150 g
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
vaníliaaroma 1.5 teáskanál
édesítőszer 150 g
sovány túró 180 g
aszalt gyümölcsök 100 g