r
Nosalty Logó

Almás-mákos francia pite

tekovacs
Almás-mákos francia pite
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

223
Kalória
4.7g
Fehérje
30.6g
Szénhidrát
9.6g
Zsír
96.7g
Víz
69.4g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
12.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 145 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 223 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2579.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    729 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    967 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    366.8 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    905 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 2662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és minimum fél órát fóliába csomagolva hideg helyen pihentetjük.
  2. Ezalatt megtisztítjuk és apróra vágjuk az almákat, megszórjuk a fahéjas kristálycukorral és a darált mákkal.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük az 1 cs vaníliás cukorral, és belekeverjük a 3. tojássárgáját is.
  4. Ezt a habos masszát összekeverjük az alma darabokkal.
  5. A pitesütőbe egyengetett tészta aljára egy marék zsemlemorzsát szórunk, majd ráöntjük tölteléket.
  6. Kb. 180-190 fokon fél óra alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Az alaprecept wannabe chef-nek köszönhető. A tésztán semmit nem variáltam, az úgy finom, ahogy leírta. A mennyiség is pontosan egy 30 cm átmérőjű pitesütőbe elég. A töltelék már saját elképzelés alapján készült, mivel az almás-mákos mindenki kedvence a családban.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...