r
Nosalty Logó

Rácsos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Rácsos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 2965 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 177 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 371 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    123.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1281.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    958.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1086 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1039 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 2965 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. A lisztet elkeverjük egy csipet sóval és a citromhéjjal, majd összemorzsoljuk a hideg, reszelt vajjal.
  2. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vizet és a tejfölt, és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
  3. A tésztát folpackba csomagoljuk és legalább egy órára hűtőbe tesszük dermedni. Amíg dermed a tészta, összeállítjuk a tölteléket.
  4. A pihentetett tésztát aztán kétharmad-egyharmad arányban elvágjuk. Először a nagyobbik részt nyújtjuk ki két sütőpapír közt köralakúra, majd kivajazott-lisztezett piteformába igazgatjuk.
  5. 200 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük a pite alapját. Közben kinyújtjuk a kisebbik tésztadarabot is és csíkokra vágjuk.

töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük és magozzuk, majd mandolinon vékonyra szeleteljük.
  2. Egy tálkában összekeverjük a keményítőt, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét is. Ráöntjük az almákra és alaposan összeforgatjuk vele.
  3. Az almás tölteléket az elősütött pitealapra halmozzuk és spatulával elegyengetjük. A tetejét berácsozzuk a tésztacsíkokkal, majd megkenjük a kevés vízzel felvert tojással.
  4. 200 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük. Hagyjuk annyit hűlni, hogy már szeletelhető, de még meleg legyen, és tálaljuk vaníliafagylalttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 8800
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 03.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Rácsos almás pite
Rosanics Petra 316 recept

Egy igazi, nagybetűs KLASSZIKUST hoztunk nektek, mégpedig a rácsos almás pitét. Ez a megunhatatlan kedvenc nem véletlenül kap helyet a legtöbb ország desszertérképén, hiszen pár alapanyagból, könnyedén elkészíthető édességről van szó, ami kicsi odafigyeléssel mégis nagyon pofás tud lenni. Reggelire, uzsira, vacsorára vagy ebédre egyaránt jól csúszik egy szelet, némi vaníliafagyi pedig remekül kiegészíti.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek