r
Nosalty Logó

Quinoasaláta aszalt paradicsommal, rukkolával, pekándióval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Quinoasaláta aszalt paradicsommal, rukkolával, pekándióval
adag
Előkészítés
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 686 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2743 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 250 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    9180 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 686 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6848.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1752 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    903 mg
  • Foszfor
    2719 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3208 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    36722 micro
  • Lut-zea
    6728 micro
Összesen 2743 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3335 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A quinoát megmossuk, 10 perc alatt ressre főzzük, félretesszük hűlni.
  2. A mozzarellát lecsöpögtetjük és összetépkedjük, az aszalt paradicsomról leöntjük az olajat és negyedekre vágjuk.
  3. A rukkolát, a paradicsom és a mozzarella darabokat egy tálba tesszük, rátépkedjük a bazsalikomat. A gránátalma magját kifejtjük, és azt is hozzáadjuk, akárcsak a kihűlt quinoát.
  4. A paradicsom olajába belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a balzsamecetet és elkeverjük.
  5. Leöntjük vele a salátát és rászórjuk a durvára vágott pekándiót.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7237
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Könnyed saláta, télre vagy kora tavaszra! Inspiráció Bezzegh Éva nyomán

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?