r
Nosalty Logó

Quiche Lorraine

NS
Quiche Lorraine
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1241
Kalória
29.8g
Fehérje
68.2g
Szénhidrát
96g
Zsír
374.4g
Víz
438g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 204 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5576 micro
Összesen 3722 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleszórjuk a sót és a fűszerkeveréket, majd jól összedolgozzuk, anélkül, hogy túlságosan szétolvadna a vaj. Bucit formázunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Apró kockákra szeljük a császárszalonnát vagy sonkát, megpirítjuk, majd rászórjuk a felkockátott cukkinit, padlizsánt és a felkarikázott hagymát. Fedő alatt, majdnem teljesen puhára pároljuk őket (nem kell alá sem víz, sem olaj, mert akkor elázik a tészta!)
  3. Kikeverjük a tojásokat a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (annyit, amennyi jólesik :)).
  4. A tésztát kinyújtjuk és a formába egyengetjük, úgy, hogy a pereme forma pereméig érjen.
  5. Összekeverjük a párolt zöldségeket, szalonnát a tejszínes szósszal, s a tésztára öntjük.
  6. Ha gondoljuk a tetejére még reszelhetünk sajtot is, majd sütőbe tesszük.
  7. Mivel nem hőfokmérős a sütőm, így azt mondanám, hogy előmelegített sütőben először nagylángon, majd mérsékelt tűzőn sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. (Kb. 20-30 perc alatt)
  8. Friss zöldsalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Néhány éve Angliában au-pairkedtem, ahol az anyuka francia volt. Még tőle kértem el a receptet, aztán meg is feledkeztem róla. Majd Franciaországba sodródtam, s újra találkoztam ezzel a fenséges étellel. Ekkor megfogadtam, hogy végre itthon is fogok ilyet készíteni. Már csak a megfelelő sütőforma hiányzott, amit vasárnap sikerült is beszerezni, így nem tudtam tovább várni... :) 

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...