r
Nosalty Logó

Quiche Lorraine

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Quiche Lorraine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1241 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 204 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1859 micro
Összesen 1241 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    287.9 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4620.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    648 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1050 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5576 micro
Összesen 3722 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleszórjuk a sót és a fűszerkeveréket, majd jól összedolgozzuk, anélkül, hogy túlságosan szétolvadna a vaj. Bucit formázunk, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Apró kockákra szeljük a császárszalonnát vagy sonkát, megpirítjuk, majd rászórjuk a felkockátott cukkinit, padlizsánt és a felkarikázott hagymát. Fedő alatt, majdnem teljesen puhára pároljuk őket (nem kell alá sem víz, sem olaj, mert akkor elázik a tészta!)
  3. Kikeverjük a tojásokat a tejföllel és a tejszínnel, megsózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot (annyit, amennyi jólesik :)).
  4. A tésztát kinyújtjuk és a formába egyengetjük, úgy, hogy a pereme forma pereméig érjen.
  5. Összekeverjük a párolt zöldségeket, szalonnát a tejszínes szósszal, s a tésztára öntjük.
  6. Ha gondoljuk a tetejére még reszelhetünk sajtot is, majd sütőbe tesszük.
  7. Mivel nem hőfokmérős a sütőm, így azt mondanám, hogy előmelegített sütőben először nagylángon, majd mérsékelt tűzőn sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul. (Kb. 20-30 perc alatt)
  8. Friss zöldsalátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 54532
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 01.

Ajánló

A töltelék hozzávalóit ízlés szerint variáld, hogy még jobban magadénak érezd a quichet. (Többsajtos, húsos, brokkolis, póréhagymás, stb.)(Ha keményebb zöldséget, pl. brokkolit használsz, szintén párold elő.) Kevés olívaolajat, mustárt, balzsamecetet keverj össze, forgasd össze egy nagy adag zöldsalátával, majd tálald a quiche mellé. Igazán finom! :)  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Néhány éve Angliában au-pairkedtem, ahol az anyuka francia volt. Még tőle kértem el a receptet, aztán meg is feledkeztem róla. Majd Franciaországba sodródtam, s újra találkoztam ezzel a fenséges étellel. Ekkor megfogadtam, hogy végre itthon is fogok ilyet készíteni. Már csak a megfelelő sütőforma hiányzott, amit vasárnap sikerült is beszerezni, így nem tudtam tovább várni... :) 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Klarka! Azt szeretném kérdezni,hogy tudsz-e egy süt?forma méretet mondani?Mondjuk ha tepsibe,vagy jénaiba szeretném megcsinálni,úgy kb. hányszor hanyas legyen?K.Anikó

Toscana54

Gyakran kimarad a receptekb?l, hogy hámozni kell -e a cukkinit vagy a padlizsánt (vagy ha gomba van benne, akkor azt). Itt is hiányzik. Ha most a válasz az, hogy a zsengét nem, akkor szeretnék némi iránymutatást kérni a zsenge padlizsánhoz. Vagyis: mir?l ismrem föl a zsenge padlizsánt? (A cukkinivel nincs ilyen bajom.) Köszönöm!

Törölt felhasználó

Kedves Toscana54, én soha sem hámozom meg a padlizsánt, sem a cukkinit. Ilyet még nem is hallottam.. a héjában van a vitamin, mint tudjuk, együk meg nyugodtan. :-)

Toscana54

Köszönöm ez így rendben, de a padlizsán héja lehet élvezhetetlenül kemény. Még mindig nem tudom, milyen is zsenge állapotában, vagyis, mir?l ismerem föl a zsenge padlizsánt???

Törölt felhasználó

hmmm... még nem volt szerencsém kemény héjú padlizsánhoz... szerintem aminek feszes a héja és szép fényes, az biztosan friss, zsenge.

Törölt felhasználó

Sziasztok, Elnézést a megkésett válaszért, rég néztem az oldalt :S Szóval, én sem hámozok semmit, a padlizsánt csak akkor ha már nagyon öregecske, és tényleg kicsit vastag a héja. Ezt ha megnyomkodod, megtapogatod, érzed, kicsit keményebb, nem olyan zsenge. Vagy szelsz bel?le egy szeletet és ott már látod is. A süt?forma mérete: én IKEA-ban vettem hozzá, abszolut tökéletes, mert kerámia, így szépen átmelegszik, nem éget és megsül benne minden. Ez az: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/20132919 (Amúgy 29 cm :)). Remélem még olvassátok a válaszokat és segítenek kicsit. :) Klarka

Törölt felhasználó

ma megcsináltam, életem els? quiche-e. :) Mindjárt kész, remélem, hogy tetszeni fog férjemnek is. Az illata alapján valószín?leg nagyon fincsi lesz... Majd megírom, ha eszembe jut, hogy mennyire fogyott el :)

Törölt felhasználó

ma megcsináltam, életem els? quiche-e. :) Mindjárt kész, remélem, hogy tetszeni fog férjemnek is. Az illata alapján valószín?leg nagyon fincsi lesz... Majd megírom, ha eszembe jut, hogy mennyire fogyott el :)

nekemannyima

Ez sokkal jobb recept mint a cukkinis quiché(?),és egyszer?bb is.Én a tésztába 15 dkg vaj mellé tettem egy púpos ev?kanál tejfölt és hogy egy edényt megspóroljak,amiben sütöttem abban gyúrtam össze.3 féle sajttal csináltam,köztük egy füstölttel.De ezt Te is írtad, hogy bátran variáljunk.Gratulálok!!!!!Nagyon finom!!!

Törölt felhasználó

Bocsi a sz?rszálhasogatásért, de quiche lorraine csak bacont tartalmaz. Persze a quiche-nek nagyon sok variációja ismert.

baloghorsi

Köszi, nagyon finom lett :))) medvehagymával készítettem, azt hiszem hamar el fog fogyni ;)

Tammy Receptjei

Imádom! Bármilyen variációban! Hálás köszönet!

Tammy Receptjei

Kiváló! Agyon variálható recept. Köszönöm...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek