Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Püspökök kedvence

Püspökök kedvence
Püspökök kedvence
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni finom sütike :)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

Krémhez:

Tetejére:

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, egyenként beleforgatjuk a sárgáját, majd apránként a többi alapanyagot.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krémhez:

  1. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, szőlőlével, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  2. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.

Tetejére:

  1. Kocsonyaport a szőlőlével a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
  2. Mielőtt teljesen megdermedne, a krémre egyenletesen rákenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 175
elküldve: 1
receptkönyvben: 45
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szőlőkrémes szelet, fekete szőlős sütemény, piskóta tejszínes szőlőkrémmel és szőlőkocsonyával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

908
tojás 6 db
finomliszt 6 csapott ek
cukor 6 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
szódabikarbóna 2 kk
rumaroma 5 ml
napraforgó olaj 1.5 ek
mascarpone 25 dkg
habtejszín 2 dl
porcukor 10 dkg
szőlőlé 1 dl
gyümölcskocsonya por 1 tasak
szőlőlé 3 dl