r
Nosalty Logó

Eperkrémes piskóta Moncsy konyhájából

NS
Eperkrémes piskóta Moncsy konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

583
Kalória
13g
Fehérje
65.6g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
111.3g
Víz
91.3g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
35.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

Összesen 216 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    111.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.7 g

Zsír

  • Összesen
    239.3 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292.3 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    1133 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    525.1 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    890.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    371 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 4660 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal habosra keverjük. Felverjük a fehérjéket kemény habbá. A sütőporos lisztet és a habot felváltva a sárga masszához keverjük. Megsütjük.
  2. Az epret leturmixoljuk, 4 dl-nek kell lennie, ha nincs annyi, felöntjük vízzel. Ebbe tesszük a pudingport és a cukrot, pudingot főzünk belőle.
  3. Közben felverjük a tejszínhabot. Ha minden kihűlt, a pudingba beletesszük a túrót, összeturmixoljuk, majd óvatosan a habba keverjük.
  4. Ha a piskóta is kihűlt kettévágjuk, megkenjük eperlekvárral, erre jön a hab, friss eper és meggy szeletelve. Betakarjuk a piskótával, megint eperlekvár, hab, és díszítjük eperrel, meggyel.
  5. 2-3 órára hűtőbe tesszük, vizes késsel szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valami finom epres sütit szerettem volna készíteni. :-) Sikerült! :-)

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek