r
Nosalty Logó

Vatta szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Vatta szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 687 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4121 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 366 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 687 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    189.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1473.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    576.4 g
  • Cukor
    410 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 4121 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 366 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojásfehérjéket vízgőz felett el kezdjük felverni. Ahogy a hab keményedik, beletesszük a cukrot, és kemény habbá verjük. Levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a tojássárgájákat is.
  3. Utána beletesszük a pudingporokat.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Elkészítjük a krémet. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a rumaromát is.
  6. A tésztát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
  7. Porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 532
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 88084
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Általában nem szeretjük a nagyon vajas-krémes sütiket, de ez még nekünk is ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.