Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vatta szelet

Vatta szelet
Vatta szelet
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában nem szeretjük a nagyon vajas-krémes sütiket, de ez még nekünk is ízlett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojásfehérjéket vízgőz felett el kezdjük felverni. Ahogy a hab keményedik, beletesszük a cukrot, és kemény habbá verjük. Levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a tojássárgájákat is.
  3. Utána beletesszük a pudingporokat.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Elkészítjük  a krémet. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a rumaromát is.
  6. A tésztát kettévágjuk, és megkenjük a krémmel.
  7. Porcukorral megszórjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 71 436
elküldve: 11
receptkönyvben: 710
elkészítve: 15/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos krémes, puha szelet krémmel, krémes-pudingos süti

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kurucz Károlyné
Kurucz Károlyné Thu, 2015-02-12 07:54

Sziasztok! Ez egy nagyon finom és nagyon, nagyon régi recept.Gyors ,egyszerű és változatos, bármilyen ízű pudingporral ellehet készíteni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2015-02-12 02:16

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2015.02.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

miver748
miver748 Wed, 2015-02-11 16:09

Én a krémbe 3 db tojássárgát is keverek. A 3 tojásfehérjét 25 dkg cukorral gőz felett jó keményre felverjük, és a tésztára kenjük. Nálunk is kedvenc ez a süti.

shade13
Shade13 / shade13 Sun, 2013-05-19 13:00

Ma anyueknal elkeszitettem(egyszer otthon mar elkeszult, es teljesen jo lett, leszamitva h nagyon edes volt) de most nem sikerult. Eppenseggel nem csodalkozok, mert a feherjebe egy kis sarga kerult, igy kemenyre lehetetlen volt verni a habot. Porcuki helyett kristalyt hasznaltam. A tojasok picik voltak. A megsult teszta alja egy 3mm-es vastagsagban tomor es tul tojasizu volt, maga a teszta nem puffadt fel,csak minimalisan. Szoval ezt azert irtam le, mert ez egy tokeletes recept, de ha minimalisan mashogy csinalunk vmit, akkor utana ne sirjon senki hogy nem jo.

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2013-06-01 17:20

Teljesen egyetértek, nem szeretem, amikor valaki a recepten kéri számon, hogy miért nem sikerült a recept, hiszen ő mindent úgy csinált, ahogy le van írva... - majd a hozzászólásból kiderül, hogy pl. a cukrot mézzel helyettesítette. Az hol ugyanaz? :D

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Fri, 2012-10-05 13:31

Kedves Flóra!
Elkészítettem, mindent úgy csináltam, ahogy a recept írja, pontról pontra. Hát, sajnos szörnyű lett! A " tészta " egy nagy, nyers puding massza maradt. A tetejére tudtam tenni a kész krémet, mivel lehetetlen lett volna kettévágni a masszát. Még elvétve sem hasonlít a képen látható süteményre. Nem tudom, mi lehetett a gond. Ízre finom. Én is kihagytam belőle cukrot, nem szeretjük a nagyon édes sütiket. Mindenesetre olyan lett, mint a chokitó: ronda és finom :)

kovács rita
kovács rita Sat, 2012-06-09 14:23

Isteni finom sütemény! Ezeréves megsárgult recepten a mamámnál igy módosult: A krémbe belekeverünk, 6 nyers tojássárgáját, és nem főzött krémet! A 6 tojás habját pedig gőzön kell felverni, és azt tortadarával megszórni. De igy is jó!

shade13
Shade13 / shade13 Wed, 2012-05-16 09:31

Tegnap megcsinaltam. :) finom, de marha édes:((( maskor megfelezem a cukoradagokat, mert igy nem csodalom h annyi a cukorbeteg:( a teszta cukorjabol viszont eleg a negyedet levenni az eredetinek:)

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2012-05-16 15:22

Én sem vagyok oda a nagyon cukros dolgokért, mindig csökkenteni szoktam a lehető legminimálisabbra. Viszont ez a süti direkt ennyire édes, mint a vattacukor, ahogy a neve is mutatja.:)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-03-31 10:19

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.03.30. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Fri, 2012-03-30 16:48

Megsütöttem a süteményt.A tésztája nagyon ízlik,de máskor inkább nem vajkrémet,hanem inkább főzött krémet teszek bele.Köszi a receptet

687
tojás 6 db
porcukor 20 dkg
puncs pudingpor 3 tasak
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rumaroma 6 ml