Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Püspökkenyér Kattikától

Püspökkenyér Kattikától
Püspökkenyér Kattikától
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanya által készített finomság. Több változata is ismert, mi így szoktuk készíteni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba reszeljük a citrom héját, beleütjük a tojások sárgáját, és óvatosan hozzácsorgatva az olajat felverjük, mint a majonézt.
  2. A tojások fehérjét is kemény habbá verjük, picit sózzuk, apránként hozzákeverjük a cukrot is.
  3. Belecsorgatjuk a citrom levét, amibe előzőleg feloldottuk a sütőport.
  4. Hozzákavarjuk a tojássárgás keveréket, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
  5. Mikor összeállt, beleforgatjuk a dióbelet, mazsolát, rahátot, aszalt gyümölcsöt.
  6. Egy kalácsformát kikenünk zsírral, lisztezzük, beleöntjük a masszát.
  7. Előmelegített 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 068
elküldve: 7
receptkönyvben: 122
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyümölcsös kenyér, édes kenyér őzgerincben, püspökkenyér raháttal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sylver
Sylver Fri, 2014-03-07 16:38

Kattika! Ez az adag egy őzgerincformába elég? Vagy kettő is kijön belőle?

520
tojás 5 db
cukor 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl
finomliszt 25 dkg
dió 10 dkg
mazsola 5 dkg
aszalt sárgabarack 2.5 dkg
rahát 2.5 dkg
citrom 1 db
sütőpor 1 késhegynyi
disznózsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál