Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsszirupos-narancsos süti

Narancsszirupos-narancsos süti
Narancsszirupos-narancsos süti
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha szombat, akkor sütisütés... Most sem volt másképp, ezért épp az internetet böngésztem új receptek után, mikor ráakadtam erre a narancsos sütire. Az eredetihez képest kicsit változtatva, készítettem el a család nagy örömére, akik hamar körbeülték, és már el is fogyott a fele. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

A sütőformák előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és végül a lereszelt narancshéjat.
  2. Közben összeszitáljuk a lisztet a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  3. Egy harmadik tálban pedig összekeverjük az írót (ha ez nincs, jó a kefir és a tej 3/4-1/4 arányú keveréke, lényeg, hogy egy folyékony, savanykás elegyet kapjunk), a narancslét és a vanília aromát.
  4. A vajas, tojásos keverékbe lassan, felváltva keverjük bele a lisztes keveréket, és a folyékony hozzávalókat.
  5. 2 kivajazott, kilisztezett püspökkenyér-formában eloszlatjuk a masszát, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. A sziruphoz összeforraljuk a narancslét és a kristálycukrot, míg a cukor teljesen el nem olvad.
  7. Amikor a süti megsült, megszurkáljuk egy fogpiszkálóval és meglocsoljuk a sziruppal, hogy jól beszívja.
  8. A mázhoz kikeverjük a citromlét a porcukorral, amíg fehéredni nem kezd, majd a teljesen kihűlt süti tetejére csorgatjuk. Hagyjuk megdermedni. (kb. 15 perc)
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 915
elküldve: 4
receptkönyvben: 67
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

zora85

Mióta szakács: 2009.11.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

narancsos püspökkenyér, narancsos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1626
vaj 25 dkg
cukor 40 dkg
finomliszt 40 dkg
tojás 4 db
narancshéj 3 narancsból nyert
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
író 1.5 dl
narancslé 0.5 dl
vaníliaaroma 2 teáskanál
narancslé 1 dl
cukor 10 dkg
porcukor 15 dkg
citromlé 4 ek
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál