Nosalty Logó

Puncsos mézes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Puncsos mézes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta mártogatásához

Mázhoz

Összesen 1709 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta mártogatásához

Mázhoz

Összesen 6824 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta mártogatásához

Mázhoz

Összesen 282 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    534 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1709 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2338 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    925 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1058.1 g
  • Cukor
    659 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2249 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 6824 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A piskóta mártogatásához

Mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet egy dagasztótálba tesszük, és belekeverjük a hozzávalókat, majd a legvégén a tejet.
  2. Géppel összedolgozzuk, és 20 percre a hűtőbe tesszük.
  3. Ezután kétfelé vágjuk, 20x30 cm-es darabba kinyújtjuk, és sütjük egy sütőlapon 180 fokon 10 perc alatt.
  4. A krémet elkészítjük, míg hűl a tészta.
  5. A tejet a pudinggal sűrűre főzzük a fele cukorral, a másik felét a vajjal habosra keverjük, és ha a puding kihűlt, a két elegyet összekeverjük krémes állagúvá, a rummal együtt.
  6. A tésztára kenjük a fele krémet, és a babapiskótákat egyenként mártogatjuk a kávé-rum keverékébe, és sorba rakjuk a krémre. Pont kijön.
  7. A tetejére a krém másik felét kenjük, majd ráhelyezzük a második tésztát.
  8. Lenyomatjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a mázat kikeverjük.
  9. A cukrot a színezékkel és a citromlével jól összekeverjük, és végül hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  10. Elővesszük a hűtőből a sütit, és ráöntjük a mázat, majd kenőkéssel eligazítjuk. Hamar megköt, ezért gyorsan kell dolgozni vele.
  11. Hűtőben tartjuk tálalásig, 2 óra múlva fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15713
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zsuzsamama56 312 recept

Az egyik weboldalon találtam rá erre a sütireceptre, és nagyon megtetszett, de egy kicsit másképpen készítettem el, a saját szájízemre.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Gyönyör?, a színe is tetszik, még a kedvem is jobb lett, :) , - és biztos finom is... :)

Zsuzsamama56

Hát ennek nagyon örülök,nem gondoltam hogy ilyen reakciót kiváltó ez a sütim.

Era72

Megsütöttem hétvégén ezt a csodát, a családom és a barátaink nagy örömére! Egy tanácsot szeretnék kérni. Nekem a piros ételszínezékt?l nem lett ilyen szép rózsaszín a teteje. Már kerestem azóta ilyen szín? festéket, de nem találtam. Nincs valami ötleted, hogy legközelebb nekem is ilyen guszta pink legyen? Egyébként az ízén ez semmit nem rontott! Isteni!

Zsuzsamama56

Kedves Era72! A helyzet az, hogy málnapiros Maxcolor ételfestéket használtam,amit minden szuper,és hipermarketben megtalálsz,de még a Metro-ban is van, kis üvegekben kapható.Dr Oetkert?l is van piros színez?,az is nagyon szuper.De ha extrát szeretnél,vegyél kékáfonyát a Tescoban,vagy Lidl,Aldiban,ami éppen a közeledben van,és f?zzél bel?le lekvárt kevés cukorral,és már a leve gyönyör?en megszínezi azt amit csak szeretnél természetes módon.Erre a málna is jó,de az áfonyától lessz tökéletesebb.Én ezzel is színezek a legtöbbet.Remélem tudtam segíteni,és sok sikert a konyhában!Üdv:Zsuzsa.

gyurmatorta

Húsvétra elkészítettem, igazán finom lett! Nekem másnapra értek össze az ízek és állt össze a sütemény. 3 ek. színezéket használtam hozzá, de az túl pirosra színezte a tetjét, nem lett ilyen szép pink nekem sem, de ami a lényeg, hogy nagyon ízlett mindenkinek! Köszönöm a receptet, szerintem gyakran el fogom készíteni! :)

Zsuzsamama56

Nagyon szívesen!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A piskóta mártogatásához

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.