Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás-gesztenyés süti

Babapiskótás-gesztenyés süti
Babapiskótás-gesztenyés süti
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet valamelyik nap találtam a Heves Megyei Hírlapban. Nagyon jól hangzott, így ki kellett próbálnom. Nagy sikere lett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 2 cs gesztenyemasszát, az egyik kocka margarint és a 30 dkg darált kekszet ízlés szerint rummal vagy aromával összegyúrjuk, kinyújtjuk, és egy tepsit kibélelünk vele.
  2. A 3 cs vaníliapudingot 8-9 dl tejjel és 6 csapott evőkanál cukorral összefőzzük, majd kihűtjük.
  3. 25 dkg porcukrot a másik kocka margarinnal habosra kikeverjük, és hozzáadjuk a kihűtött pudinghoz.
  4. A krém felét a gesztenyés kekszre kenjük, erre rakjuk rá sorban a babapiskótákat, amit előtte vaníliás-rumos tejben megáztatunk kicsit.
  5. A krém másik felét rákenjük a piskótákra.
  6. A cukrozott tejszínből habot verünk, és a krémre kenjük.
  7. Hűtőbe tesszük, reszelt gesztenyét vagy csokit szórhatunk a tetejére.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 697
elküldve: 33
receptkönyvben: 447
elkészítve: 12/22
Facebookon megjelent: -

szakács

ágianyci

Mióta szakács: 2010.10.19.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-kekszes sütemény sütés nélkül, gesztenyés-pudingos szelet

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erika6464
erika6464 Mon, 2013-04-08 18:44

Nagyon finom :) elkészítettem :) a család kedvence lett:) Köszi

halaszaniko
halaszaniko Sat, 2012-12-15 11:20

Kedves Ági!Nagyon finom ez a gesztenyés süti.Szülinapi tortának készítettem el,mindjárt tálcára raktam.Köszi a receptet,ez eggyik kedvenc lesz!

dyerika
dyerika Sat, 2012-05-19 15:47

Most tartok a legnehezebb résznél - azaz kivárni, hogy a sütinek lejárjon az egy órája a hűtőben. :D

Nyafi
Nyafi Thu, 2012-04-26 19:53

Szia! Holnap szeretném megcsinálni a sütid és az a kérdésem lenne, hogy ez mekkora formában csináltad? Előre is köszi a választ! :)

Nyafi
Nyafi Fri, 2012-04-27 14:26

Köszönöm szépen a gyors választ utólag is!
Már a hűtőben várja a sorsát! Soká lesz még holnap... :( :)
Amúgy 2 db 26 cm-es tortaformában csináltam!
Köszönöm a receptet!

vadaszedit
vadaszedit Sun, 2012-02-12 16:11

Kedves Ági! Nagyon megtetszett ez a gesztenyés recept. Ma el is készítettem 10 éves kislányommal. A 25 dkg porcukor helyett 15 dkg szőlőcukrot tettem a krémbe és mivel most ez volt itthon 2x200 ml Pilos felvert főzőtejszínt raktam a tetejére. Nagyon finom lett. Már vittünk is a szomszédba belőle, mert szívesen osztjuk meg egymással a jól sikerült recepteket.
A többi recepted is tetszett, el is mentettem őket a receptkönyvembe. Köszönöm.

ági_38
ágianyci / ági_38 Sat, 2012-02-18 21:29

Örülök,hogy ízlett és további jó sütögetést kívánok. És köszönöm a dícséretet.

k.margaréta
k.margaréta Wed, 2011-08-24 13:35

Szeretjük a gesztenyés dolgokat, ráadásul nem kell ilyen melegben sütni! Köszi, mentve. Izletes lehet.

1264
gesztenyemassza 50 dkg
margarin 50 dkg
kekszmorzsa 30 dkg
rum 1 ek
tej 1 l
porcukor 25 dkg
cukor 6 ek
babapiskóta 200 g
vaníliás pudingpor 3 tasak
növényi habtejszín 0.5 l
vaníliás cukor 2 csomag