r
Nosalty Logó

Grízes krémes kocka sütés nélkül

Gabys
Grízes krémes kocka sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

986
Kalória
19.2g
Fehérje
136.7g
Szénhidrát
38.3g
Zsír
11.3g
Víz
119.1g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
82.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    115.2 g

Zsír

  • Összesen
    229.8 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    715 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3803.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    820.5 g
  • Cukor
    494 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    472 micro
Összesen 5921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 5% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    2.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 231 kcal

Elkészítés

  1. A tejet elkeverjük a búzadarával, cukorral és a tojások sárgájával.
  2. Lassú tűzön, állandóan kevergetve krém állagúra főzzük. Kicsit kihűtjük és elkeverjük a vajjal, majd teljesen kihűtjük.
  3. Amíg a krém hűl, a 2,5 dl hideg tejet az instantkakaóval elkeverjük.
  4. A csokit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  5. A habot keményre felverjük, a lereszelt csoki felét beleszórjuk, elkeverjük.
  6. A babapiskótákat a kakaóba beleforgatjuk, és egy tepsi vagy jénai aljára kirakjuk (4-5 db-ot egyszerre, de ne áztassuk el).
  7. Kenjük rá a grízes krémünk felét (ha nagyon besűrűsödne, tejjel krém állagúra hígítsuk fel).
  8. A csokireszelékes hab felét kenjük rá a grízes krémre, újabb kakaóba mártott babapiskóta sor, a maradék grízes krém, majd a csokis hab. A maradék csokit szórjuk rá a habra, majd kakaóporral szórjuk meg.
  9. 3-4 óra hűtőben, de sokkal finomabb, ha az éjszakát ott tölti a sütink.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egyszerű, elronthatatlan és olcsónak mondható süti. Kiadós és laktató.  

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek