Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal

Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal
Spárgás csirkeragu friss bazsalikommal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az ilyen típusú ételeket, mert finomak, laktatóak, változatosak és pillanatok alatt elkészülnek. Csak a fantáziánk, és persze néhány alapanyag szükséges hozzá.

Mindig találok valamilyen zöldségfélét a hűtőben ami alkalmas arra, hogy megfelelő kísérője legyen a csirkehúsból készülő ragunak. Estére, mikor egy zsúfolt nap után, már csak arra vágyunk, hogy leüljünk és megpihenjünk, akkor ugye még nincs vége a napnak, mert vacsorát kell készíteni. Ilyenkor, ezek az ételek szinte mentőövnek számítanak, mert mindennel együttvéve az elkészítésük nem tart 30 percnél tovább, de mégis frissen készített, meleg vacsorával lephetjük meg a családot. Ha ügyesen osztjuk be a munkafolyamatokat, akkor tényleg nagyon gyorsan elkészülhet az ételünk. Leírom én, hogy szoktam.

Először is felmérem a "terepet" azaz, megnézem mit tudok éppen felhasználni a hűtő kínálatából. Csirkemellfilét, szeletelt bacont mindig tartok itthon, mivel tudom, hogy az előbbi pillanatok alatt elkészíthető, az utóbbi pedig minden ételt "feldob" a füstölt ízével. Találtam hozzá egy darab kaliforniai paprikát, ami már pár napja árválkodott a hűtőben, talán salátához vettem anno. Volt még itthon egy csomag friss spárga, amit "csak úgy" vettem, hogy majd lesz belőle valami. A csomag fele, ez alkalommal el is fogyott. Aztán még ott volt egy fél póréhagyma, aminek a másik felét pár napja elhasználtam, de mivel akkor sok lett volna az egész, így az is a hűtőben várta a sorsát.

A cserepekben mindig van friss, zöld fűszernövény, így ki is választottam ehhez az ételhez a leginkább passzoló bazsalikomot. Igaz, azon gondolkodtam egy-két percet, hogy milyen körettel készítsem, de a kis családom gyorsan megszavazta ezúttal a rizs köretet. Így már össze is állt a "csapat".

Először is minden alapanyagot megmosok, megtisztítok, előveszek egy nagy vágódeszkát, amin szép sorban mindent összevágok, ráteszem egy nagyobb tányérra, szép kis kupacokba rendezve, utoljára hagyva a húst. Mielőtt elkezdem készíteni az ételt, már teszem is oda a  köretnek, ebben az esetben a rizsnek, a főzővizet, mert mire az étel elkészül, addigra illik a köretnek is elkészülnie. Tehát szerintem mindennek az alapja a tervezés, és az előkészítés, mert így mindent el tudunk időben, gyorsan készíteni, nem kapkodunk, nem idegeskedünk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont kétujjnyi csíkokra vágva serpenyőbe tesszük, adunk hozzá egy löttyintés szőlőmagolajat. Kissé kipirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a felkarikázott póréhagymát, majd a csíkokra vágott csirkemellfilét és gyakori kevergetés mellett pirítjuk, közben megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
  3. Mikor a csirke megpuhult, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát. Öntünk alá 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk.
  4. Majd az előzőleg megtisztított spárgát, aminek az alsó fás részét eltávolítottuk, két centis darabokra vágva hozzáadjuk a csirkéhez és pár perc alatt puhára főzzük.
  5. Végül a bazsalikom leveleket is beletesszük. A tejszínt egy tojássárgájával simára keverjük, hozzáöntjük a csirkéhez és így besűrítjük az ételt. Már nem forraljuk, nehogy a tojássárgája különváljon a tejszíntől. Hófehér, illatos basmati rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 233
elküldve: 5
receptkönyvben: 139
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes csirkeragu spárgával, csirkeragu tejszínesen, csirkeragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

397
csirkemell filé 70 dkg
bacon 5 dkg
póréhagyma 0.5 db
fehér spárga 7 db
piros kaliforniai paprika 1 db
tojássárgája 1 db
bazsalikom 1 csokor
főzőtejszín 200 ml
szőlőmagolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 dl