r
Nosalty Logó

Pulykamell húsos töltelékkel

Gizi
Pulykamell húsos töltelékkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

913
Kalória
66.1g
Fehérje
9.6g
Szénhidrát
66g
Zsír
304.2g
Víz
487.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3654 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1177 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 913 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7576.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    3539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4905 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1013 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4707 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2362 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    3444 micro
Összesen 3654 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és a felhevített olajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
  2. A szikkadt zsemlét tegyük bele egy tálba, öntsük fel vízzel, majd amikor már jól megszívta magát, nyomkodjuk ki.
  3. A csirkecombról szedjük le a bőrt, vágjuk ki a csontot, majd vágjuk nagyobb darabokra. A tarját szintén daraboljuk fel, majd a csirkecombbal együtt daráljuk le.
  4. Ezután a darált húshoz adjuk hozzá a kihűlt vöröshagymát, a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá az egész tojást, majd alaposan gyúrjuk össze.
  5. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott főtt tojást és a szintén felkockázott csirkemájat, majd keverjük bele a húsos töltelékbe úgy, hogy ne nagyon törjenek.
  6. A pulykamellet vágjuk fel úgy, hogy egyben maradjon egy kb. két cm-es rész, majd nyissuk szét mintha egy könyv lenne.
  7. Tegyünk rá egy folpack fóliát, majd óvatosan kicsit ütögessük meg a húsklopfolóval. (óvatosan klopfoljuk, nehogy a hús szétszakadjon)
  8. Ezután mindkét oldalát sózzuk és szórjuk meg az ételízesítővel. (az ételízesítőt el is hagyhatjuk)
  9. Ezután halmozzuk a tölteléket a húsra, majd tekerjük fel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval zárjuk le.
  10. Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd helyezzük rá hosszában a bacont úgy, hogy a szalonnacsíkok fedjék egymást.
  11. Ezután helyezzük rá a megtöltött pulykamellet, majd a fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy az a rész essen alulra, ahol a szalonnacsíkok találkoznak.
  12. Egy tepsibe helyezzük bele a hústekercset, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával. (Én sütőpapírt is tettem alá.)
  13. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 50 percig.
  14. Ezután vegyük le a fóliát, öntsük le a párolólevet, kanalazzuk a hús mellé a zsírt, majd tegyük vissza a sütőbe, emeljünk a hőfokon, és addig süssük hogy a bacon szép színt kapjon.
  15. Amikor a hús megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ki, a bacontől finom ízt kap, a fűszeres-húsos töltelék pedig jól illik hozzá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek