Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres egyben sült sertéslapocka

Fűszeres egyben sült sertéslapocka
Fűszeres egyben sült sertéslapocka
215 perc / előkészület: 5 perc sütés: 210 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombati ebédünk főétele volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús tetejét egy pár helyen bevagdossuk, bedörzsöljük a fűszerekkel, a rések között is, majd beledugdossuk a szeletekre vágott fokhagymát.
  2. Egy tepsibe tesszük, mellédobáljuk a babérleveleket.
  3. 110 fokos sütőben másfél órát sütjük.
  4. Ezután nem egész 1 dl vizet aláöntünk, majd a hús tetejére fújunk vagy locsoljunk egy nagyon kevés olívaolajat. Így sütjük tovább 2 órát. Közben gyakran locsolgassuk meg a pecsenyelével.
  5. A végén nagyobb hőfokra kapcsolva rápirítunk, de vigyázva, hogy a fokhagymák meg ne égjenek.
  6. Szeletelés előtt 15 percet pihentetjük.
  • sütési hőfok: 110°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 84 011
elküldve: 8
receptkönyvben: 507
elkészítve: 37/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéssült, egyben sült lapocka, fokhagymás sertéslapocka egészben sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

liana001
liana001 Mon, 2016-03-28 17:40

Kedves Mercedes! Nem most kezdtem a sütés-főzést, de megint tanultam valamit. Soha nem lett még olyan finom az egyben sült hús, mint most, a Te recepted alapján! Nagy siker volt, köszönöm! :-)

nextdoor
nextdoor Mon, 2015-01-19 11:39

Szia! Sütöttél már ennél nagyobb húst? Nálunk nagy családi hétvégi evészet lesz és a te receptedet néztem ki, de az én husim kb 3 kiló csonttal, bőrrel. Átsül szépen ekkora hús, úgy, hogy a külső bőrös rész nem ég meg? Írd le a véleményed légyszi! -kezdő szakács vagyok-

408
sertéslapocka 1 kg
fokhagyma 5 gerezd
babérlevél 2 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
olívaolaj 1 ek
víz 1 dl