r
Nosalty Logó

Puha uzsonna-kifli

OsztriGa
Puha uzsonna-kifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1293
Kalória
39.6g
Fehérje
155.2g
Szénhidrát
55.1g
Zsír
55.9g
Víz
115.8g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1293 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1293 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10760.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    2013 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    6168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a cukrot, a burgonyapelyhet, az aszkorbint, és ó alaposan összekeverjük.
  2. Tejben feloldjuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), belekeverjük az olajat, majd az összes folyadékot szépen lassan a liszthez öntjük, miközben kanállal kevergetjük. (Akinek van, az konyhai robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhat.)
  3. Ha már minden folyadékot beleöntöttünk, kézzel (akinek van, az ugye továbbra is a géppel) összedolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, amíg a lábas oldaláról minden liszt lejön, és a tészta közepesen lágy, ruganyos, kenyértészta állagú lesz.
  4. Lisztezett deszkán formázzuk henger alakúra, és vágjuk 8 egyenlő részre. Mindegyik részből formáljunk gombócokat.
  5. Nyújtsuk ki egyenként 2 mm vastagra őket, vágjuk 6 cikkelyre.
  6. A sajtot vágjuk kb. 0,5 X 0,5 cm-es csíkokra, a sonkát vágjuk fel vékony szeletekre, majd metéljük csíkokra. A cikkelyek szélesebb részére helyezzünk egy sajtcsíkot és 2-3 csík sonkát. Tekerjük fel, kissé hajlítsuk meg őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  7. Kenjük meg pici tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg magokkal.
  8. Előmelegített sütőben süssük szép rózsaszínűre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ez egy elronthatatlan kifli receptje. Évek óta sütöm, annyit változtattam rajta, hogy újabban teszek hozzá burgonyapelyhet és aszkorbint, mert így puha marad másnap is. Tavaly a fiam focizni ment a hétvégén, és az edzője előzékenyen felajánlotta, hogy elviszi kocsival, nekem nem kell mennem. Gondoltam, egész délelőtt kint lesznek a szabadban, sütök kifliket, és így az edzőnek is készítettem egy adagot, pláne, hogy szerettem volna megköszönni a segítségét.  Néhány nap múlva találkoztunk, amikor is aranyosan megköszönte a kifliket, majd kicsit csendesen hozzátette, hogy nem lehetne-e legközelebb gesztenyével megtölteni? :) Milyen a férfilogika, nem új kiflire gondolt, csupán ebbe beletenni a gesztenyét. És akkor kipróbáltam, kicsit több cukrot, kevesebb sót téve a tésztába, isteni gesztenyés kiflik is készíthetőek a tésztából. A gesztenyemasszát egy kis tejszínnel és kevés porcukorral (esetleg egy kis rummal) szoktam elkeverni. Gyerekeim is imádják!!

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek