r
Nosalty Logó

Kovászos hot-dog kifli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lousha
Kovászos hot-dog kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1085.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8682.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    5702 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 2546 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző este vegyük ki a kovászt a hűtőből, és lehetőleg olyan időpontban etessük meg, hogy addigra legyen legaktívabb, amikor sütnénk.
  2. Másnap az összes lisztet, a zabpelyhet és a sikért az összes folyadékkal jól keverjük el, és hagyjuk állni egy órát.
  3. Kis adagokban adjuk a kovászt a lisztes keverékhez, jól dolgozzuk őket össze, majd hagyjuk a tésztát pihenni 10 percig.
  4. Alaposan dagasszuk ki a tésztát, majd újra pihentessük tíz percet.
  5. Adjuk hozzá a sót és az aszkorbinsavat, ismét dagasszuk át, formázzuk gombóccá, ismét pihentessük tíz percet.
  6. Liszttel körbehintve (rizsliszt a legjobb) tegyük kelesztőtálba, és letakarva hagyjuk meleg helyen duplájára nőni 1-2 óra alatt.
  7. Enyhén lisztezett deszkát finoman lapogassuk ki a tésztát, majd az egyik oldalát hajtsuk középre, nyomogassuk le, és ismételjük meg a többi oldallal is. Ezután kelesszük újabb fél órát, majd még kétszer hajtogassuk ugyanígy. A harmadik után lapítsuk ki újra, és vágjuk 4, 6 vagy 8 darabra attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk. (8 darabból kifejezetten kicsik lesznek, vékony kis virslikhez ideálisak. A hagyományos virslihez a 6 db az ideális.)
  8. Formázzunk a darabokból gombócokat, letakarva pihentessük őket 10 percig, majd lisztezett deszkán nyújtsuk őket oválisra, kimondottan vékonyra.
  9. Tekerjük a tésztadarabokat olajozott formára. Én papírtörlő gurigáját görgettem kisebb hengerré, majd ezt több rétegben bevontam alufóliával. A kiflik végeit csípjük össze, és egyengessük el szép kerek formára, a tekerés végét pedig enyhén bevizezve nyomjuk rá a többi tésztarétegre, különben sütés közben leválhat, felkunkorodhat.
  10. Helyezzük a kész kifliket tepsire, és letakarva kelesszük őket további fél-egy órát. Ez alatt melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és helyezzünk az aljába egy üres edényt.
  11. Spricceljük le a megkelt kifliket vízzel, szórjuk meg őket szezámmaggal, amit enyhén bele is nyomkodhatunk a tésztába, majd spricceljük le őket újra. Öntsünk vizet a sütő aljában lévő edénybe, és toljuk a tepsit a sütőbe.
  12. 15 perc után vegyük lejjebb a hőfokot, 180 fokra, majd folytassuk a sütést még 15-25 percig, amíg szép színt nem kapnak a kiflik. Amikor már majdnem készek, húzzuk ki belőlük a formákat, hogy a belsejük is biztosan megsüljön. Ha nagyon összenőnének, a sütés vége felé fordítsuk őket az oldalukra, hogy ott is kellően érje őket a hő.
  13. Ha készen vannak, szedjük őket rácsra, és spricceljük le őket alaposan vízzel. 10 perc után takarjuk le őket konyharuhával, míg teljesen ki nem hűlnek.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40*30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1059
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak hogy ne kelljen kifúrni a kifliket...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek