r
Nosalty Logó

Puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel

Vénusz
Puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Muffin

Mascarponekrém

519
Kalória
7.5g
Fehérje
43.9g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
30.6g
Víz
39.3g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
25.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Muffin

Mascarponekrém

Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Muffin

Mascarponekrém

Összesen 6225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Muffin

Mascarponekrém

Összesen 369 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 519 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    425.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    107 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    526.4 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2220 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17769 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 6225 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    444 micro
  • β-karotin
    1061 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 369 kcal

Elkészítés

Muffin

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. A tojásokat egy tálban jól habosítsuk ki a barna cukorral, majd apránként csurgassuk hozzá a napraforgóolajat.
  3. A répákat tisztítsuk meg, és reszeljük le kis lyukú reszelőn. Keverjük hozzá a a tojásos keverékhez, majd szitáljuk bele a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, szódabikarbónát, sütőport, fahéjat, vaníliás cukrot. Végül mehet hozzá a darált dió, az apróra vágott kandírozott gyömbér és egy narancs reszelt héja.
  4. Egy muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, a tésztát töltsük habzsákba, így egyszerűbben tudjuk adagolni (de használhatunk kanalat is). A formákba 3/4-ig töltsük a masszát, mert a sütik meg fognak emelkedni.
  5. Kicsit csapkodjuk meg a formát, és sütőben, 175 fokon 25-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Miután elkészültek, fordítsuk le a tepsit, és hagyjuk fejjel lefele kihűlni őket, így lapos lesz a felületük, és szépen elterül majd rajtuk a krém.

Mascarponekrém

  1. A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és tejszínnel habosítsuk ki, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés zselatin fixet.
  2. Amíg a muffinok hűlnek, addig a krémet tegyük a hűtőbe dermedni. Majd tegyük a krémet habszákba, és kedvünk szerint dekoráljuk meg vele a muffinok tetejét, tetszőleges csillagcsővel. Mi egy-egy nagyobbacska halmot nyomtunk.
  3. Befejezésül szórjuk meg darált dióval, narancshéjjal, és kandírozott gyömbérrel díszítsük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagy a húsvéti pörgés? Könnyed és egyszerű desszertet szeretnétek? Itt van ez puha és illatos répatortamuffin mascarponekrémmel, aminek garantáltan akkora sikere lesz, hogy állandó lesz a repertoárotokban. A répatorta az egyik legnépszerűbb húsvétváró finomság, amit mi most muffinformában álmodtunk meg, így sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészül, de a csábító látvány és a fűszeres ízkavalkád ugyanúgy megmarad. Szinte percek alatt összeállítható a tészta, hűlés után nem sokkal pedig már lehet is díszíteni és tálalni.

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek