Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos-tejszínes kosárka Horandrától

Pudingos-tejszínes kosárka Horandrától
Pudingos-tejszínes kosárka Horandrától
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy klasszikus kosárkareceptem, de egy kicsit változtatni akartam rajta, ez egy könnyebb krém lett. A csokipuding nekem nem elég csokis, ezért csinálom vaníliapudingból kakaóporral. Szerintem így is nagyon finom!:)

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tésztát: habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a zsírral, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd az egészet összegyúrjuk.
  2. Dió nagyságú gombócokat formálunk a tésztából, és a kosárka formába nyomkodjuk őket.
  3. Megsütjük 10-15 perc alatt.
  4. Amíg sülnek, elkészítjük a krémet: megfőzzük a pudingot a kakaóporral a szokott módon, de 4 dl tejjel, hogy kicsit sűrűbb legyen. Felverjük a tejszínt a habfixálóval. Ha kihűlt a puding, összekeverjük a tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük a krémet.
  5. Ha kihűltek a kosárkaformák, habzsákból beletöltjük a krémet, megszórjuk a csokidarával, félbetörjük az ostyarudakat, és mindegyik kosárkába teszünk egy felet.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 324
elküldve: 1
receptkönyvben: 38
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Horandra

Mióta szakács: 2013.07.31.
40 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kosárka kakaós krémmel töltve, csokis kosárka, pudingos kosárka tejszínnel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

WhiteCat
WhiteCat Sun, 2014-12-21 11:02

Az úgy volt, hogy a kosárka formák, melyekben drága Édesanyám készített minden sátoros ünnepre töménytelen csokis finomságot az unokáknak, már nagyon rozsdásodtak a szekrényben, de soha nem volt szívem kidobni!! Tegnap drasztikusan leértékelve találtam szilikon kosárkákat az OBI-ban! Rögtön vettem 2 csomaggal, és megsütöttem a receptedet. Hát, többször potyogott a könnyem közben. A régi ízek nagyon mély érzéseket hoztak elő. Nem mondom a fiamnak, de ha jönnek és eléjük teszem, nagyon várom a reakciókat. Köszönöm.

Horandra
Horandra / Horandra Sun, 2014-12-21 11:53

Nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad, én is elérzékenyülök, ahogy olvasom a soraidat, ilyenkor nagyon boldog vagyok, hogy megoszthatjuk egymással az Édesanyáinktól tanult recepteket, még egyszer köszönöm Neked, és Kellemes Ünnepeket!

613
tojás 2 db
cukor 10 dkg
disznózsír 15 dkg
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1 csomag
habtejszín 5 dl
habfixáló 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 4 dl
cukor 4 ek
cukrozatlan kakaópor 4 ek
csokoládédara 10 dkg
roletti 10 db