r
Nosalty Logó

Diós kosárkák Szepi Ágicától

NS
Diós kosárkák Szepi Ágicától
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

A tetejére

1432
Kalória
23g
Fehérje
149.8g
Szénhidrátok
86.6g
Zsír
53.2g
Víz
146g
Koleszterin
7.6g
Rost
84.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

A tetejére

Összesen 1432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

A tetejére

Összesen 8584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

A tetejére

Összesen 452 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.8 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 1432 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    519.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    256 g
  • Koleszterin
    876 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7666.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    1538 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    904 mg
  • Foszfor
    3580 mg
  • Nátrium
    1332 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.7 g
  • Cukor
    509 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    633 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2217 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 8584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 452 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük.
  3. Minden kosárkába 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel.
  4. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.
  5. A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra megsütjük.
  6. Ha kihűltek, a formákból kiemeljük őket, és csokit csurgatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Szerintem másnap sokkal finomabb.

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...