r
Nosalty Logó

Karamellás-őszibarackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Karamellás-őszibarackos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 596 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 3556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 596 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    157.1 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1457 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3049.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1153 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    865 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    269 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1123 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    1018 micro
  • β-crypt
    362 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1824 micro
Összesen 3556 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előbb elkészítjük a krémet. A fele tejmennyiséget feltesszük forrni. A 2 egész tojást a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a 2 csomag pudingport, simára kavarjuk, fokozatosan felhígítjuk a maradék tejjel, és a forró tejhez öntjük. Sűrűsödésig kavarjuk, levesszük a lángról, és 10 perc múlva belekavarjuk a kockára vágott vajat. Langyosra hűtjük.
  2. A 4 tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként belekavarjuk a tojások sárgáját (egyes fokozat) és az olajat, majd a lisztet óvatosan beleforgatjuk.
  3. A gyümölcspite sütőt kikenjük zsírral vagy vajjal (a recéket jó gazdagon, hogy szép legyen a torta széle). Beletöltjük a tésztát, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Amikor a tészta megsült, egy tányérra borítjuk, a mélyedésbe beletöltjük a krémet.
  5. Amíg a krém teteje kissé megköt, lehámozzuk a barackot, cikkekre vágjuk, a 4 ek cukorból karamellt készítünk egy nagyobb lábosban, amikor szép sárgaszínű, belerakjuk a barackot, 2 perc múlva megfordítjuk, majd rárakjuk a tortára. A közepére rácsurgatjuk a maradék karamellt. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy szeletelhető legyen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 29
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 19733
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karamellás-őszibarackos torta
Csiki Piroska 229 recept

Készíthető almával, körtével vagy bármilyen szeletelhető gyümölccsel.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.