r
Nosalty Logó

Pudingos süti karamell kristállyal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sajtimádó
Pudingos süti karamell kristállyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Összesen 417 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Összesen 2508 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Összesen 130 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 417 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2951.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.9 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 2508 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát elkészítjük (lsd. piskótatekercs receptem szerint). Kimérjük a hozzávalókat. Szétválasztjuk a tojásokat fehérjére és sárgájára.
  2. A sárgáját kikeverjük a fele cukorral. Majd a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. Vigyázzunk, ha túl kemény a hab, akkor összeesik a tészta. Ezt a két habot összekeverjük, majd szépen lassan beleforgatjuk a lisztet egy keverőlapáttal. Fontos, hogy óvatosan forgassuk, mert különben összetörik a hab, aztán lepény lesz belőle, nem piskóta :)
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (áldom a nevét, aki kitalálta), majd szépen rákenjük a tésztát.
  4. 200 fokon 10-12 percig sütjük, majd apró kockákra vágjuk.
  5. Az almát meghámozzuk, majd a szegfűszeggel, citromlével, 1 ek cukorral feltesszük főni egy kis vízben. Ha készen van leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  6. Elkészítjük a pudingot. A tej helyett szójatejet használok.

A pudinghoz

  1. Egy vizes tálba rétegesen öntünk egy réteg pudingot, beleszórjuk a piskótadarabokat, csokit, almaszeleteket, ezt követi egy újabb puding, piskóta, alma, csokiréteg.
  2. Ezt a rétegezést egészen addig folytatjuk, míg az összetevők el nem fogynak.
  3. A karamellhez megpirítjuk a cukrot.

Az összeállításhoz

  1. Megvárjuk, míg szépen kihűl, és tálaljuk. Kristályosra tört pirított cukorral szórjuk meg a tetejét. Aki szereti, az tejszínhabbal is felturbózhatja. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 828
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Receptkategóriák

Pudingos süti karamell kristállyal
sajtimádó 18 recept

Az édesanyám kényeztetett ezzel az édességgel. Eredetileg tejjel készült, de én felcseréltem szójatejre. Hibátlan :)

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek