Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos süti karamell kristállyal

Pudingos süti karamell kristállyal
Pudingos süti karamell kristállyal
39 perc / előkészület: 20 perc főzés: 7 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesanyám kényeztetett ezzel az édességgel. Eredetileg tejjel készült, de én felcseréltem szójatejre. Hibátlan :)

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

az előkészületek

  1. A piskótát elkészítjük (lsd. piskótatekercs receptem szerint). Kimérjük a hozzávalókat. Szétválasztjuk a tojásokat fehérjére és sárgájára.
  2. A sárgáját kikeverjük a fele cukorral. Majd a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. Vigyázzunk, ha túl kemény a hab, akkor összeesik a tészta. Ezt a két habot összekeverjük, majd szépen lassan beleforgatjuk a lisztet egy keverőlapáttal. Fontos, hogy óvatosan forgassuk, mert különben összetörik a hab, aztán lepény lesz belőle, nem piskóta :)
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (áldom a nevét, aki kitalálta), majd szépen rákenjük a tésztát.
  4. 200 fokon 10-12 percig sütjük, majd apró kockákra vágjuk.
  5. Az almát meghámozzuk, majd a szegfűszeggel, citromlével, 1 ek cukorral feltesszük főni egy kis vízben. Ha készen van leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  6. Elkészítjük a pudingot. A tej helyett szójatejet használok.

a rétegezés

  1. Egy vizes tálba rétegesen öntünk egy réteg pudingot, beleszórjuk a piskótadarabokat, csokit, almaszeleteket, ezt követi egy újabb puding, piskóta, alma, csokiréteg.
  2. Ezt a rétegezést egészen addig folytatjuk, míg az összetevők el nem fogynak.
  3. A karamellhez megpirítjuk a cukrot.

tálalás

  1. Megvárjuk, míg szépen kihűl, és tálaljuk. Kristályosra tört pirított cukorral szórjuk meg a tetejét. Aki szereti, az tejszínhabbal is felturbózhatja. :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sajt imádó

Mióta szakács: 2014.10.07.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos piskóta almával és csokival, piskótadarabok pudinggal, pudingos piskóta csokival és almával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

417
tojás 3 db
cukor 4 dkg
finomliszt 6 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
szójatej 1 l
barna cukor 4 ek
alma 2 közepes db
szegfűszeg 6 db
citromlé 1 ek
barna cukor 1 ek
csokoládé 8 dkg
barna cukor 6 ek