r
Nosalty Logó

Pudingos süti karamell kristállyal

sajtimádó
Pudingos süti karamell kristállyal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

417
Kalória
10.4g
Fehérje
73.1g
Szénhidrát
9.6g
Zsír
220.6g
Víz
91.1g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
43.9g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Összesen 417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Összesen 2508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A piskótához

A pudinghoz

Az összeállításhoz

A karamellhez

Összesen 130 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    220.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 417 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2951.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    501 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1093 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.9 g
  • Cukor
    263 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    1323.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 2508 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótát elkészítjük (lsd. piskótatekercs receptem szerint). Kimérjük a hozzávalókat. Szétválasztjuk a tojásokat fehérjére és sárgájára.
  2. A sárgáját kikeverjük a fele cukorral. Majd a fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. Vigyázzunk, ha túl kemény a hab, akkor összeesik a tészta. Ezt a két habot összekeverjük, majd szépen lassan beleforgatjuk a lisztet egy keverőlapáttal. Fontos, hogy óvatosan forgassuk, mert különben összetörik a hab, aztán lepény lesz belőle, nem piskóta :)
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral (áldom a nevét, aki kitalálta), majd szépen rákenjük a tésztát.
  4. 200 fokon 10-12 percig sütjük, majd apró kockákra vágjuk.
  5. Az almát meghámozzuk, majd a szegfűszeggel, citromlével, 1 ek cukorral feltesszük főni egy kis vízben. Ha készen van leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  6. Elkészítjük a pudingot. A tej helyett szójatejet használok.

A pudinghoz

  1. Egy vizes tálba rétegesen öntünk egy réteg pudingot, beleszórjuk a piskótadarabokat, csokit, almaszeleteket, ezt követi egy újabb puding, piskóta, alma, csokiréteg.
  2. Ezt a rétegezést egészen addig folytatjuk, míg az összetevők el nem fogynak.
  3. A karamellhez megpirítjuk a cukrot.

Az összeállításhoz

  1. Megvárjuk, míg szépen kihűl, és tálaljuk. Kristályosra tört pirított cukorral szórjuk meg a tetejét. Aki szereti, az tejszínhabbal is felturbózhatja. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 7 p
  • Sütés ideje: 12 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az édesanyám kényeztetett ezzel az édességgel. Eredetileg tejjel készült, de én felcseréltem szójatejre. Hibátlan :)

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...