Nosalty Logó

Habos-pudingos süti Gabys konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Habos-pudingos süti Gabys konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4262 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 165 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    803.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 713 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    220.9 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4820.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    1526 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.2 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1213 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1923 micro
Összesen 4262 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 165 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Az almákat megpucoljuk, magházat kivágjuk, félbevágjuk.
  2. A tepsit alufóliával kibéleljük (oldalát is), és a vékonyra szeletelt almát belerakosgatjuk.
  3. A sütőt előmelegítjuk.
  4. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a piskótát (sárgáját cukorral, majd a liszttel, sütőporral kikeverjük, a habot keményre verjük, a kettőt kézimixer segítségével pár pillanat alatt összekeverjük).
  5. Ráöntjük a habos masszát az almákra és kb. 30 percig sütjük (tűpróba!). (Régi gáztűzhelyem van, 4-es fokozaton sütöttem.)
  6. Ha megsült, porcukorral meghintett tálra fordítjuk és az alufóliát óvatosan leszedjük róla. Hagyjuk kihűlni. (Az almás rész marad felül.)
  7. A 2 féle pudingot, a cukrot, és a vaníliás cukrot pici tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és apudingot sűrűre főzzük. Ha kész, hozzátesszük a vajat és elkeverjük benne, langyosra hűtjük kevergetve, majdrátesszük az almákra.
  8. A habtejszínt kemény habbá verjük, 1-2 evőkanálnyit habzsákba teszünk, a többit rásimítjuk a már teljesen kihűlt pudingra.
  9. Megdíszítjük tetszés szerint, és minden kocka tetejére nyomunk egy kis habot.
  10. 1-2 órát tartsuk a hűtőben, utána könnyen és szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26x36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11592
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptkategóriák

Neten akadtam rá. Az utolsó almákat leszedtem a fáról ezért a sütiért, annyira megtetszett. Nagy sikerem lett vele itthon. Azt mondták, ez akár minden hétvégén jöhet:) Kicsit átalakítottam az összetevőket, főleg a cukor mennyiséget, mert túl édesnek találtam. Gyorsan elkészíthető, habkönnyű édesség. Kiváló vendégváró süti. Előző nap nyugodtan elkészíthető.

Hozzászólások

gyümölcsösfinomság

Mért kell porcukrozott tálra botitani.?

Gabys

Szió, mert kevésbé ragad oda. A lisztet helyettesíti.

artist1974

Köszönöm a receptet! Nagyon finom lett!

Gabys

Nagyon örülök, hogy ízlett. Én köszönöm, hogy megírtad:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek