Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-pudingos süti Gabys konyhájából

Habos-pudingos süti Gabys konyhájából
Habos-pudingos süti Gabys konyhájából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Neten akadtam rá. Az utolsó almákat leszedtem a fáról ezért a sütiért, annyira megtetszett. Nagy sikerem lett vele itthon. Azt mondták, ez akár minden hétvégén jöhet:)

Kicsit átalakítottam az összetevőket, főleg a cukor mennyiséget, mert túl édesnek találtam. Gyorsan elkészíthető, habkönnyű édesség.

Kiváló vendégváró süti. Előző nap nyugodtan elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megpucoljuk, magházat kivágjuk, félbevágjuk.
  2. A tepsit alufóliával kibéleljük (oldalát is), és a vékonyra szeletelt almát belerakosgatjuk.
  3. A sütőt előmelegítjuk.
  4. A tészta hozzávalóiból elkészítjük a piskótát (sárgáját cukorral, majd a liszttel, sütőporral kikeverjük, a habot keményre verjük, a kettőt kézimixer segítségével pár pillanat alatt összekeverjük).
  5. Ráöntjük a habos masszát az almákra és kb. 30 percig sütjük (tűpróba!). (Régi gáztűzhelyem van, 4-es fokozaton sütöttem.)
  6. Ha megsült, porcukorral meghintett tálra fordítjuk és az alufóliát óvatosan leszedjük róla. Hagyjuk kihűlni. (Az almás rész marad felül.)
  7. A 2 féle pudingot, a cukrot, és a vaníliás cukrot pici tejjel csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a többi tejet és a pudingot sűrűre főzzük. Ha kész, hozzátesszük a vajat és elkeverjük benne, langyosra hűtjük kevergetve, majd rátesszük az almákra.
  8. A habtejszínt kemény habbá verjük, 1-2 evőkanálnyit habzsákba teszünk, a többit rásimítjuk a már teljesen kihűlt pudingra.
  9. Megdíszítjük tetszés szerint, és minden kocka tetejére nyomunk egy kis habot.
  10. 1-2 órát tartsuk a hűtőben, utána könnyen és szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 197
elküldve: 8
receptkönyvben: 172
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos-pudingos álomsüti, pudingos süti, habos sütikocka

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

713
alma 3 nagy db
tojás 7 db
finomliszt 7 evőkanál
cukor 7 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 6 dl
cukor 8 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
tejszínízű pudingpor 1 csomag
vaj 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 4 dl
cukrozatlan kakaópor 1 ek