Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pudingos kráter szelet 3. - meggyes

Pudingos kráter szelet 3. - meggyes
Pudingos kráter szelet 3. - meggyes
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a pudingos kráter szeletet meggyesen álmodtam meg, és ki is próbáltam. A végeredmény: savanykás meggy, krémesen lágy pudinggal kakaós tésztában. Isteni finom! :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

  • 450 g tejföl
  • 4 ek cukor
  • 25 dkg meggy (friss, magozott, ízlés szerinti mennyiségben)

ajánlat

Hűtve a legfinomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a cukorral és a pudingporral felfőzzük, és hűlni hagyjuk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd a többi hozzávalót belekeverjük, és a keményre felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
  3. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
  4. A pudingot egy evőkanállal a tésztára kanalazzuk.
  5. Végül a magozott meggyet rászórjuk.
  6. Előmelegített sütőbe rakjuk, megsütjük, majd a cukros tejfölt ráöntjük, és tovább sütjük. Csak akkor szeleteljük, ha teljesen kihűlt.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 931
elküldve: 3
receptkönyvben: 305
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

_Angi_

Mióta szakács: 2011.06.12.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

meggyes kráter szelet, kráter szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

krimar_
krimar_ / krimar_ Wed, 2012-07-25 15:51

Szia Angi

épp most sül, de kezdek kétségbe esni, még mindig elég mozgós a közepe.....pedig fél órája sül...Lehet h kisebb a tepsim is, és magasabb.Azért remélem átsül :(

istria
istria Sun, 2012-04-22 11:58

Köszi a receptet, igazán nagyon finom. Még így is, hogy csak 8-9 deka kristálycukor volt itthon, a többit vaníliáscukorral (7-8 nagyobb tasak :) és barnacukorral helyettesítettem. Jó vaníliás :) Fincsi!

Klari3
Klari3 Sun, 2011-07-03 12:44

Köszi a receptet,megcsináltam,nagy sikere lett.Bár félúton eszembe jutott nincs kakaóm,pótoltam nescaféval,majd jött a következő baki...nincs meggy,nem baj,van ribizli.Szóval a süti szuper lett és ami még nálunk lényeges,hogy kiadós legyen,hát ez az lett.

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2011-06-20 17:09

Szia Angi!

Köszönöm a választ! Az enyém már készen van, én már csak 10 percre tettem vissza, így rezegős maradt a tetején a tejföl.
Kiadós lett!! Ajánlom mindenkinek!!
T.

osztriga
OsztriGa / osztriga Mon, 2011-06-20 16:15

Szia!
Nekem csak a sütés részéhez lenne kérdésem: hányszor kell megsütni?? :D
Viccet félre: félig sütve kell megkenni tejföllel??? Vagy a tejföllel már nem kell sütni?? Én megsütöttem, de nagyon magas lett, talán jobb lett volna gáztepsiben sütni?? Ízét még nem tudom, most hűl... :D
Köszönet a receptért.
T.

_Angi_
_Angi_ / _Angi_ Mon, 2011-06-20 17:04

Igen, ha már kb. félig megsült, akkor kell megkenni a tejföllel és utána készre sütni. :)
A tepsi mérete: 38x27 cm.
Azzal, hogy magasabb lett, biztos nem lett rosszabb... :) Jó étvágyat hozzá!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-06-20 13:09

Kedves -Angi-!
Két szó jut eszembe a fényképről: mesés -guszta:-)))))))
Elmentve, és köszönöm:-)))
Éva-Anyóca

415
tojás 6 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 12 dkg
rétesliszt 8 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 6 ek
tejföl 450 g
cukor 4 ek
meggy 25 dkg