Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pozsonyi kifli Dattitól

Pozsonyi kifli Dattitól
Pozsonyi kifli Dattitól
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra kiváló sütemény! :)

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék

  1. A 17 dkg cukorra annyi vizet öntünk, hogy épp ellepje. Addig főzzük, amíg a cukor két ujj között nem szálasodik. Ráöntjük a darált mákra, és beletesszük a többi hozzávalót. 2 dkg-os darabokat mérünk belőle.

Tészta

  1. Kovászt nem készítünk. (Hideg tésztavezetés.) Az élesztőt a tojássárgájával és pici porcukorral elmorzsoljuk. A tésztát összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük. A tésztából 4 dkg darabokat mérünk, hideg munkaasztalon kigömbölyítjük, és ellipszis alapúra nyújtjuk. A közepére kerül a máktöltelék. Alulról fölfelé összehengereljük. A vége nem tompa, hanem hegyes. Meghajtjuk patkó alakúra.
  2. Márványosítás: a tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgájával megkenjük, hűtőbe tesszük addig, amíg a sárgája már nem ragad a tetején. Kivesszük, és megkenjük a tojásfehérjével. Majd megismételjük ezt a folyamatot még egyszer. 190°C enyhén gőzös sütőtérben megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 910
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Datti

Mióta szakács: 2014.04.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

töltött kifli, mákkal töltött kifli, mákos kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1046
finomliszt 25 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 2.5 dkg
tej 7.5 dl
tojássárgája 1 db
élesztő 5 dkg
1 csipet
mák 20 dkg
cukor 17 dkg
fahéj 1 kávéskanál
narancshéj 1 narancsból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
sárgabaracklekvár 0.5 ek
víz 1.5 dl
tojás 2 db