r
Nosalty Logó

Tarajos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tarajos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7011 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 406 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    98 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    596 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.4 g

Zsír

  • Összesen
    392 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    161 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3363.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    589 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    474 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.8 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2526 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2385 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 7011 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 406 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a csipetnyi sót és a tejfölt (a tejfölből lehet többet is tenni, addig meg jó puha rétestésztát kapunk), mindezt jól kidolgozzuk addig, míg szép sima lesz a tésztánk.
  2. Három részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk vékonyra, és lekenjük egy kis meleg margarinnal. Ezt követően felcsavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
  3. A hűtőből kivéve a tésztarudakat felvágjuk kb. 2 cm-esre, és kinyújtjuk kerekre.
  4. Közepébe tölteléket teszünk, a széleket egymásra hajtjuk, és az előmelegített sütőbe megsütjük.
  5. A töltelékhez a három tojásfehérjét felverjük habbá, majd belekeverjuk a darált diót és a lekvárt.
  6. Kisülés után megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 14300
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom családjában nagyon közkedvelt ez a sütemény, és bizony az első kóstolás után én is elcsábultam tőle. Bátran merem ajánlani mindenkinek.  (Ez az első receptem, amit közzéteszek, nincs gyakorlatom a receptek írásában, ha valaki nem ért belőle valamit, akkor nyugodtan kérdezzen, igyekszem majd érthetőbben elmagyarázni :).)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek