Nosalty Logó

Porhanyós csirkecombok hagymás burgonya ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Porhanyós csirkecombok hagymás burgonya ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Összesen 291 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Összesen 1162 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Összesen 86 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 291 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1785.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    770.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 1162 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Elkészítés

Csirkecomb

  1. A combokat leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk, és megkenjük a mustárral.
  2. Felforrósítjuk a libazsírt. A combokat elősütjük, majd egy tányérra kiszedjük.

Hagymás krumpli

  1. Meghámozzuk a burgonyát, majd vékonyan felkarikázzuk. A megtisztított hagymát hosszában félbevágjuk, és szintén vékonyra karikázzuk.
  2. Egy közepes méretű tepsibe rétegezzük a burgonyát és a hagymát.
  3. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (és ízlés szerint majoránnával). Megsózzuk, borsozzuk.
  4. Az elősütött csirkecombokat a tetejére helyezzük, és a sütésből visszamaradt folyékony libazsírral megöntözzük.
  5. Pici vizet (ca. 0.5 dl) öntünk alá, és alufóliával lefedjük.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és addig pároljuk így, amíg a burgonya meg nem puhul. Ekkor eltávolítjuk a fóliát, és az egészet ízlés szerintire pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 78
  • 7 napos nézettség: 471
  • Össznézettség: 296981
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Ajánló

Ízlés szerint adjunk mellé friss salátát vagy savanyúságot. Egy jó hideg sör szintén passzoló kísérője ennek a finom csőben készült ételnek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marti48 317 recept

Mignon tepsis krumpli receptje inspirált a sült csirkecombok ily módon történő elkészítésére. Nagyon finomra sikerült, csak ajánlani tudom! Sajnos nem éppen nevezhető "könnyű kis éteknek", de megéri az átmeneti lemondást a fogyózásról! :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ma csináltam meg,isteni lett,de legközelebb bátrabban f?szerezek még,kicsit sótlan lett :)

Marti48

Kedves Randika, elnezest, hogy nem reagaltam a hozzaszolasodra, de csak sporadisan voltam gepközelben. Nagyön örülök, hogy izlett, azota mar en is parszor megcsinaltam, mi is szeretjük, a vendegek is szerettek. A sozast-borsozast azert adom meg "izles szerint", mert ezek elteröek. Üdvözlettel: Marti

Törölt felhasználó

mennyire fontos, h el?süssük a csirkecombokat? ha az egyszer?ség kedvéért azt kihagynám, nagyon más lenne az eredmény?

Éva néni

igen, nagyon más. bocsánatot kérek t?led is, Mártitól is, hogy belekontárkodok a dolgotokba, de látom, a kérdezett ismét nincs gépközelben, és mint "öreg" konyhás merek szólni. szóval a sütéssel összerántod a hús rostjait, benne maradnak az ízek, míg ha csak nyersen teszed ki a párolásnak, az eredmény egy f?tt hús.

Marti48

Semmi baj, pont ezt valaszoltam volna en is! :) Puszi, Marti

Marti48

Evi neni valasza helyes! Üdv: Marti

Törölt felhasználó

Anyamama54 Nagyon jó a recept, de legközelebb foghagymával próbálom ki.

Marti48

Köszönöm a visszajelzest! Persze, fokhagymaval is nagyon finom lesz! Üdv: Marti

Törölt felhasználó

Kedves Márti! Köszönöm a gyors választ. Tegnap kipróbáltam fokhagymával, de nem az igazi!:) Maradok a Te receptednél - a vöröshagymánál, úgy nagyon finom! Szép hétvégét kívánok! Sok szeretettel üdvözöllek: Nelly

Marti48

Kedves Nelly, en is köszönöm soraidat! Sajnalom, hogy "nem jött be" a fokhagyma - de örülök is, hogy en receptem mellett döntöttel :). Kivanok en is kellemes koraöszi hetveget, Szeretettel: Marti

Titi75

hm, ez nagyon finom lett! Még az "én a sült húst nem szeretem/eszem meg" fiam is örömmel ette :) Köszönöm a receptet, mentve, szerintem gyakori ebéd lesz nálunk.

Marti48

Köszönöm szepen a kedves visszajelzest es nagyon örülök, hogy sikere Volt csirkenek! Üdvözlettel: Marti

witch

Kedves Marti! Nem volt kedvem fozni, de muszaj volt, igy a combok elosuteset leegyszerusitettem. A tepsiben piritottam meg, utana raktam melle a hagymas krumplit. Meglepodtem, hogy milyen finom lett, pedig olyan egyszeru recept. Aztan mindig rajovok, hogy az egyszeru etelek a legjobbak. Koszonom a receptet! L?ve, witch

p8r

Tegnap én is kipróbáltam, tényleg nem könnyü. Viszont nagyon finom! :)

Marti48

örülök, hogy izlett kedves pjotr! Üdvözlettel, Marti

Hozzávalók

Csirkecomb

Hagymás krumpli

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek