r
Nosalty Logó

Parmezános paradicsomos csirke

NS
Parmezános paradicsomos csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

539
Kalória
69.5g
Fehérje
7.3g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
269.7g
Víz
198.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1616 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    269.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 539 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    809 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1616 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    453 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket felezzük (félbevágjuk), fűszerezzük csirkeszárny fűszersóval, és egy óráig hagyjuk állni (hűtőbe tesszük).
  2. Miután letelt az 1 óra kivesszük a hűtőből, a sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
  3. A csirkemelleket belerakjuk egy hőálló tálba, karikára vágjuk a paradicsomokat, rátesszük a csirkére, a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket összetörjük, és rászórjuk a paradicsomra. Meglocsoljuk olívaolajjal (kb 2 ek), és megszórjuk bőven reszelt parmezán sajttal.
  4. Betesszük a sütőbe 35-45 percre, ez attól függ, hogy mennyire vastag a csirkemell filé, ha vékony, akkor elég csak 35 perc, ha vastag, akkor kell a 45 perc is.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.
  6. Díszítésnek a rizs kupacok tetejére rászórhatunk friss petrezselyemzöldet. Jó étvágyat kívánok mindenkinek :-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

Kicsit másképpen, mint az eddig jól bevált paradicsomos csirkemell filé :-) A családom imádta :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...