r
Nosalty Logó

Parmezános paradicsomos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Parmezános paradicsomos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1616 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2329.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    333 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 539 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6988.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1859 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2559 mg
  • Nátrium
    2081 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    809 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 1616 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    453 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket felezzük (félbevágjuk), fűszerezzük csirkeszárny fűszersóval, és egy óráig hagyjuk állni (hűtőbe tesszük).
  2. Miután letelt az 1 óra kivesszük a hűtőből, a sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
  3. A csirkemelleket belerakjuk egy hőálló tálba, karikára vágjuk a paradicsomokat, rátesszük a csirkére, a vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket összetörjük, és rászórjuk a paradicsomra. Meglocsoljuk olívaolajjal (kb 2 ek), és megszórjuk bőven reszelt parmezán sajttal.
  4. Betesszük a sütőbe 35-45 percre, ez attól függ, hogy mennyire vastag a csirkemell filé, ha vékony, akkor elég csak 35 perc, ha vastag, akkor kell a 45 perc is.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk.
  6. Díszítésnek a rizs kupacok tetejére rászórhatunk friss petrezselyemzöldet. Jó étvágyat kívánok mindenkinek :-)
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 2551
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit másképpen, mint az eddig jól bevált paradicsomos csirkemell filé :-) A családom imádta :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ajándékozz törődést karácsonyra

Közelednek az ünnepek. Vajon mit tartogatnak idén? Minden bizonnyal mesés illatokat, varázslatos ízeket, meghitt pillanatokat a családdal és a barátokkal, és persze ki tudja, milyen ajándékokat. Vagy te már tudod? Nehéz eltalálni, hogy ki minek örülne, mire vágyik, mi az, ami nincs meg neki, vagy éppen nincs-e már rengeteg abból, amit kinéztünk számára.

Hirdetés

Így készül a Lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...