Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hagymaleves Kisanita konyhájából

Hagymaleves Kisanita konyhájából
Hagymaleves Kisanita konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a hagymaleves inkább a francia változathoz hasonlít a legjobban, a pirított kolbász levesbetétként szolgál, így a család férfi tagjai is szívesen fogyasztják. Tálalhatjuk még kenyérkockákkal, sajttal vagy beletépkedett pitával.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy kiadósabb második fogás mellé, vagy könnyű vacsorának  jó választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk a zöld részével együtt, a vöröshagymát félfülre vágjuk, és a vajon addig pirítjuk, míg a hagyma el nem kezd barnulni.
  2. Ha már szinte "krémes" a hagyma állaga, akkor felöntjük az alaplével és a tejjel. Ízesítjük sóval, borssal, és 20 perc alatt alacsony lángon összefőzzük.
  3. Ameddig a leves fő, a kolbászt felkarikázzuk, majd száraz serpenyőben megpirítjuk.
  4. A levest levesszük a tűzről, botmixerrel összeturmixoljuk, és a kolbásszal tálaljuk. A hús zsírjából kicsit csöpögtetünk a leves tetejére is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 346
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kisanita

Mióta szakács: 2015.03.28.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Férfias hagymaleves, francia hagymaleves, húsos hagymaleves, hagymaleves pirított kolbásszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
vöröshagyma 250 g
póréhagyma 250 g
vaj 100 g
alaplé 4 dl
tej 4 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kolbász 100 g