Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pórés burgonya

Pórés burgonya
Pórés burgonya
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom húsmentes étel. De ha nem akarjuk teljesen húsmentesen, akkor az olajban, mielőtt a pórét megdinsztelnénk, pirítsunk meg 150-200 g darált húst vagy főtt sonkát.  

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát vékony szeletekre vágjuk, majd egy kevés vajjal kikent tűzálló tál aljára szórjuk.
  2. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk, majd a forró olajban kb. 5 percig dinszteljük. Sóval, borssal, paprikával, curry porral és szerecsendióval ízesítjük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a tejfölt és a sajtot, és felolvasztjuk benne. Ha szükséges, utána ízesítünk.
  3. A pórét a burgonyára öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 001
elküldve: 1
receptkönyvben: 84
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült krumpli, burgonya gratin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

353
burgonya 400 g
póréhagyma 1.5 db
zöldség alaplé 125 ml
tömlős krémsajt 100 g
tejföl 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
curry por 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
vaj 0.5 tk