Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes krumplis spenóttorta

Gluténmentes krumplis spenóttorta
Gluténmentes krumplis spenóttorta
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szerettem volna egy finom spenótos tortát enni, de mivel sajnos gluténérzékeny vagyok, először is ki kellett találnom, hogy miből csináljam meg a tésztáját. A sültkrumpli-tésztáról olvastam már több honlapon is, így gondoltam, kipróbálom a jól bevált spenót-töltelékemmel. Az eredmény nagyon finom lett, a családom körében is nagy sikert aratott. 

hozzávalók / 6 adag

Torta tésztája

Spenóttöltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta tésztája

  1. Mossuk meg jó alaposan a krumplit, és vékonyra szeleteljük fel. Nekem ebben nagy segítségemre volt a szuper konyhai szeletelőgépem, így a tészta 5 perc alatt kész is lett.
  2. Olajozzunk ki egy kerek tűzálló edényt vagy jól záró tortaformát.
  3. Fektessük le a krumplit az edény aljára és oldalára több sorban úgy, hogy résmentesen fedjék egymást. Ez alkotja majd, a tortánk tésztáját.
  4. Tegyük be a 180 fokra előre melegített sütőbe, és pirítsuk meg a krumplit.

Spenót töltelék

  1. Öntsünk kis olívaolajat egy edény aljába, és pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát.
  2. Tegyük hozzá a leveles spenótot és a fűszereket. Amikor ezt egy kicsit összefőztük, adjuk hozzá az apróra morzsolt fetát is.
  3. Hagyjuk a tölteléket egy kicsit kihűlni, majd keverjük hozzá a felvert tojásokat. A végén öntsük a tölteléket az előre megpirított krumpliágyba.
  4. Tegyük vissza a sütőbe, amíg a töltelékünk teljesen megszilárdul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 310
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

dori0522

Mióta szakács: 2015.11.28.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótpite, feta sajtos krumplilepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

237
burgonya 800 g
olívaolaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
spenót 800 g
feta sajt 200 g
fokhagyma 4 gerezd
2 kávéskanál
fehér bors 2 kávéskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
tojás 2 db