r
Nosalty Logó

Póréhagymás pulykamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tmeli
Póréhagymás pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A vajgaluskához

Összesen 1482 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A vajgaluskához

Összesen 5923 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A húshoz

A vajgaluskához

Összesen 226 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1780.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    524 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1049 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 1482 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.7 g

Zsír

  • Összesen
    392.7 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    155 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7123 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    1661 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    3044 mg
  • Nátrium
    1559 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2449 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    933 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4196 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4729 micro
Összesen 5923 kcal
  • 14% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A vajgaluskához

Elkészítés

A húshoz

  1. A pulykamellet vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, és 1 órán át fokhagymás tejben áztatjuk.
  2. Kevés olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük.
  3. A visszamaradt olajba belekeverjük a tejfölt, a mustárt, kevés sót, borsot, az apróra vágott póréhagymát, majd a felaprított petrezselyemzöldet.
  4. Kivajazott jénaiba lerakjuk a húsokat,és ráöntjük a szószt. (Sajtot is szórhatunk a tetejére.) Végül sütőben megsütjük.
  5. Vajgaluskát is készíthetünk hozzá rizs helyett: Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájátösszekeverjük a többi hozzávalóval, majdavégén belekeverjük a kemény habbá vert fehérjét is. Így lesz galuska lágyságú a massza. Forrásban lévő sós vízbe evőkanállal kiszaggatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11953
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Ajánló

Vajgaluskával is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt kolléganőmtől származik a recept, akinek hála, mert azóta is családi kedvenc ez az étel! Még annak idején egy kockás füzetbe írt nekem általa készített recepteket. Azóta már eltelt jó pár év, de mindíg szívesen veszem elő, és főzök belőle.

Hozzávalók

A húshoz

A vajgaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek