r
Nosalty Logó

Póréhagymás kukoricaleves sajtgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Póréhagymás kukoricaleves sajtgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 273 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 1094 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    489 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    824 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1429 micro
Összesen 273 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1955.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    798 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3296 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5717 micro
Összesen 1094 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

A leveshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A póréhagymát karikákra vágjuk, majd kevés olajon, alacsony lángon, fedő alatt nagyjából 10 percig puhára és üvegesre dinszteljük. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és további 5 percig pároljuk.
  2. Amennyiben konzerv kukoricát használunk, azt leszűrjük és lecsöpögtetjük. Ha friss zöldséget, a csöveket megtisztítjuk, majd a szemeket egy késsel egy tálba vágjuk. A szemeket a hagymás alapra öntjük és fedő alatt 3-5 percig pároljuk.
  3. A zöldségeket felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és fűszerpaprikával ízesítjük. A levest forrástól számítva 5 percig főzzük, majd felöntjük a tejszínnel. Takarékra vesszük a lángot és elkészítjük a galuska tésztáját.
  4. Egy bögrében vagy tálban elkeverjük a tojást a liszttel és reszelt sajttal. Sűrűbb, de nem szilárd masszát kell kapnunk: ha túl híg lenne, adjunk hozzá lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet. Vegyünk két kiskanalat, és mindkettőt mártsuk a forró levesbe, hogy ne ragadjon rájuk a tészta. Az egyikkel vegyünk ki egy adagot a masszából, a másikkal pedig szaggassunk közepes galuskákat a levesbe. Ha az összes tészta elfogyott, rottyantsunk még egy utolsót a levesen, majd zárjuk el alatta a lángot és tálaljuk forrón.
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2742
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 19.

Receptkategóriák

Póréhagymás kukoricaleves sajtgaluskával
Lakos Benedek 264 recept

Nyáron, szezon idején csöves kukoricából, télen dideregve pedig konzervből is megfőzhetjük ezt a melengető, eltelítő levest: ráadásul mindkét esetben 30 perc alatt megleszünk az egésszel. A zöldségektől édeskés, a tejszíntől selymes, a galuskától pedig meglepően tartalmas lesz – egy kész főnyeremény ez a recept.

Hozzávalók

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek