r
Nosalty Logó

Póréhagyma vagy spárga torta

Kikker
Póréhagyma vagy spárga torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

639
Kalória
20.4g
Fehérje
27.1g
Szénhidrát
49.9g
Zsír
123g
Víz
190.8g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
4.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1225 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    666 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    614 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1236 micro
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    122.5 g

Zsír

  • Összesen
    299.4 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7349.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    3999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    738.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1588 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3684 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7418 micro
Összesen 3827 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A leveles tésztát összegyúrjuk, és újra vékonyra kinyújtjuk. Kibéleljük vele a tepsit úgy, hogy a szélei lelógjanak.
  2. Ha spárgával készítjük, akkor a spárgát megtisztítjuk, 2-3 cm hosszúságú darabokra vágjuk, és 1 l sós vízben megfőzzük.
  3. A szalonnát megpirítjuk, és összekeverjük a leszűrt spárgával. (A spárga levéből krémlevest készíthetünk.)
  4. Ha póréhagymával készítjük, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Mélyebb palacsintasütőben vagy wokban 2 kanál olajat felhevítünk, megpirítjuk benne a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, kb. 5 percig dinszteljük.
  5. A tojásokat egy lábasban felverjük a tejszínnel, sóval, borssal.
  6. A tésztára tesszük a hagymát vagy spárgát, ráöntjük a tojásmasszát, szépen elrendezzük a tetején a sajtot, vigyázva ráhajtjuk a tészta széleit, és 30-40 perc alatt barnára sütjük.
  7. Kicsit hagyjuk megdermedni, utána kivehetjük a formából és szeletelhetjük, akár a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30

Egyik kedvenc belga receptem, amit diákkoromban tanultam. Remekül lehet variálni, mindenféle zöldség mehet bele. Vendégvárónak is kitűnő. Melegen, hidegen, előételként, főételként salátával egyformán ajánlott.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek