Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pónis répatorta

Pónis répatorta
Pónis répatorta
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel kisfiam "lómániás", így egyértelmű volt, hogy valamilyen lovas tortát csinálok majd neki a szülinapjára. Sokat böngésztem, mire megtaláltam ezt a pónifejes tortaformát. Mivel nem magas falú, így nem tudtam volna 3 felé vágni, így azon gondolkodtam, hogy olyan tészta recept kell, amit nem kell tölteni. RÉPATORTA!!! Ez az!! De milyen?? És akkor megtatáltam Gyömbéres répatorta receptjét, ami tökéletesnek tűnt.

Nem mondtam meg a vendégeknek, hogy répatorta, amit esznek, de mindenki el volt ájulva, hogy milyen finom, mikor meg elárultam, hogy mit is ettek, leesett az áluk.:))

A kifiamnak is nagyon tetszett, és ez minden fáradozást megért.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral.
  2. Lassan folyatva hozzáadjuk az olajat.
  3. Hozzáadjuk a  lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, a fűszereket.
  4. Majd a  répa és a dió következik, keverjük jól össze.
  5. A kivajazott, lisztezett pónis formába öntjük.
  6. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig, tűpróba!
  7. A marcipánt egy részét barnára színezzük be, és kinyújtjuk. Ezzel borítjuk be az egész tortát, az oldalánál a felesleget levágjuk.
  8. Majd következik a sörénye. A megmaradt barna marcipánhoz adunk egy kis fekete por ételfestéket. Mikor kinyújtjuk, a sütőpapíron formára vágjuk, és rátesszük a tortára.
  9. A kantárhoz sárgára színezzük a marcipánt, és csíkokat formázunk belőle, majd a tortára helyezzük.
  10. Végül a szemét csináljuk meg.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 002
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

MoncsikaAnyuci

Mióta szakács: 2012.09.09.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lovacskás répatorta, répás torta, póni formájú torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bea-68
Bea-68 Mon, 2012-09-24 15:36

Szia!
Izgalmas ez a répatorta, de a mascarpone mire kell? Azt is belekevered a tésztába, vagy valamilyen krém lesz belőle?

polki
MoncsikaAnyuci / polki Mon, 2012-09-24 16:09

Javítottam a receptet! Eredetileg mascarpone krém kell a tetejére, de én e helyett most a marcipánt tettem:)

606
tojás 4 db
napraforgó olaj 2.5 dl
cukor 2 bögre
finomliszt 2 bögre
sütőpor 2 tk
szódabikarbóna 2 tk
1 kk
fahéj 2 tk
gyömbér 2 tk
sárgarépa 6 közepes db
dió 15 dkg
marcipán 20 dkg
ételfesték 2 csepp
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál