Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spongyabob szülinapi torta

Spongyabob szülinapi torta
Spongyabob szülinapi torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát kisfiam 6. születésnapjára készítettem, nagy sikert aratott, mivel akkoriban Spongyabob volt a nagy kedvenc :) Szerencsére találtam tortaformát, így nem kellett farigcsálni. De egy egyszerű kocka alakú tortaformában is meg lehet sütni, ez már fantázia kérdése...

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém, töltelék

Máz, vajkrém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk, lisztezzük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a sóval, reszelt citromhéjjal és a porcukor egy részével.
  3. A fehérjébe rakjuk a citrom levét, és elkezdjük felverni. Amikor kezd habosodni, a maradék cukrot fokozatosan hozzáadjuk, és kemény habba verjük. Akkor jó, ha a habverőről már nem csöpög.
  4. A kemény habba belekeverjük a simára kevert cukros sárgáját, csak vigyázzunk, nehogy összetörjük a habot. Belehintjük a sütőporos lisztet, és összeforgatjuk.
  5. Beleöntjük a tortaformába, és 20 percig sütjük (a sütőajtót nem nyitogatjuk!!!). Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a piskótánk megsült-e. Hagyjuk kihűlni, majd deszkára borítjuk, és pihentetjük.

Krém, töltelék

  1. Amíg a tortánk hűl, addig elkészítjük a krémet.
  2. A vaníliás pudingport a vaníliás cukorral, a kristálycukorral és az 5 dl tejjel megfőzzük, majd kihűtjük.
  3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd ezután a pudinggal összedolgozzuk.
  4. Amikor a torta teljesen kihűlt félbevágjuk (én cérnával szoktam), és megtöltjük a krémmel.

Máz, vajkrém

  1. A margarint kikeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és mixerrel sűrű krémet keverünk (min 10 perc).
  2. 6 részre osztjuk a krémet, és beszínezzük őket.
  3. A képen látható módon a tortára kenjük a mázat. Habzsákba is lehet tölteni, és csillagcsővel a tortára nyomni. Figyeljük a máz elosztására színezésnél, ahogy látható, kék színből nem kell olyan sok, mint pl sárgából.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 651
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mommy88

Mióta szakács: 2014.12.30.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

formatorta, Spongyabob torta, formatorta pudingos krémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

707
tojás 6 db
1 csipet
citromhéj 0.5 db
porcukor 6 púpozott ek
citromlé 1 kk
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 5 ek
tej 5 dl
margarin 25 dkg
porcukor 30 dkg
margarin 125 g
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 1 ek
ételfesték 1 csepp