Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás deszertszív

Áfonyás deszertszív
Áfonyás deszertszív
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötleteim megvalósításához mindig kell valami ihlet. Most például Valentinra leptem meg a férjemet. Nem szeretek más tollával ékeskedni, ezért a saját receptjeimet adom közre.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Az áfonyát 3 ek barna cukorral és 2 ek vörösborral feltettem főzni, majd dobtam hozzá fahéjat, és 1 ek citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad, a 2 ek étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és hozzákevertem a krémsajthoz. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szívalakú forma kell, aminek az alját zsírpapírral kibéleljük.
  2. A piskótához a kávét, rumot, vajat, az aromát hozzátesszük és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen.
  3. A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet.
  4. A margarint a cukorral, tojássárgájával habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk.
  5. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk.
  6. Pár órát a hűtőben tartjuk, majd a mázat elkészítjük.
  7. A tortából kifordítjuk a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk, és visszaborítjuk a szervírozó tálra. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz megkössön.
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 912
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

áfonyás-mascarponekrémes desszert, áfonyás torta sütés nélkül, szív formájú torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2290
piskótalap 30 dkg
feketekávé 1.25 dl
rum 0.5 dl
margarin 5 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
mascarpone 25 dkg
áfonyadzsem 5 ek
margarin 15 dkg
tojássárgája 1 db
porcukor 10 dkg
porcukor 10 dkg
citromlé 1 ek
ételfesték 2 kávéskanál
tojásfehérje 1 db