Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kemencében sült pompos (Töki pompos 3.)

Kemencében sült pompos (Töki pompos 3.)
Kemencében sült pompos (Töki pompos 3.)
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, mutatós és hamar elfogy.


hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ajánlom piknikezésre, baráti összejövetelekre.
Sütőben is lehet sütni persze.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 30 dkg lisztből, langyos vízből és az élesztőből csinálunk kovászt, legalább 2 óra hosszat pihentetjük meleg helyen.
  2. Utána hozzáadjuk az összetört, főtt krumplit, a sót,a maradék 70 dkg lisztet és annyi langyos vizet, hogy kelt tésztánál valamivel keményebb legyen. Jól összedagasztjuk, meleg helyen kelesztjük.
  3. Miközben felfűtjük a kemencét, megkel a tészta is. Kiszakasztjuk, 4 cipót csinálunk belőle, és sütőlapát nagyságúra nyújtjuk. Megszurkáljuk késsel, hogy sülés közben a levegő kijöjjön.
  4. Megkenjük tejföllel, megszórjuk szeletelt lilahagymával, szalonna-, vagy vékony sonkaszeletekkel, egy pár szelet paprikával és paradicsommal. Végül sajtot reszelünk rá, majd megsütjük.
  5. Kemencében 10 perc alatt megsül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 51 833
elküldve: 8
receptkönyvben: 400
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Benkő Károlyné

Mióta szakács: 2010.01.15.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kemencés tejfölös-szalonnás-lilahagymás-sajtos lepény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manócska2010
manócska2010 Mon, 2012-10-29 09:35

Szia! Szeretném elkészíteni, de mivel nincs kemencém :), villanysütőben sütném. Tudnál tanácsot adni, hogy hány fokon és milyen sütési módon süssem? Köszönöm és Üdv Manó

linda
linda Wed, 2012-08-01 11:08

Ez a recept így tökéletes,ahogy van!Legközelebb viszont dupla adagot kell,hogy készítsek,nagyon ízlett mindenkinek.

marcsa99m
marcsa99m Tue, 2011-11-15 17:00

Szia kistacsa!
Én most próbálom meg, sütőbe meg sütni és ha kész akkor le írom,hogy milyen lett!! :)

Kiss Judit
Kiss Judit Fri, 2011-01-21 09:23

Köszönöm a receptet.Cserépkályhában sütöttem meg,amikor már csak sűrű parázs volt benne.Választottam egy hosszú nyelű serpenyőt,és úgy.A serpenyőt nem szabad rátenni a parázs tetejére,mert akkor megég az alja.Mikrosütőkhöz szoktak adni kör alakú grillező fémrácsot,ami három magasított lábon áll.Azt kell beletenni a parázsba,nem lesz tőle semmi baja,és úgy mehet rá a serpenyő.Sütés közben a cserépkályha ajtaját érdemes behajtani,becsukni,és inkább sokszor ránézni,de elég hamar megsül,függően a parázs mennyiségétől.A család nagyon örült neki,ajánlom mindenkinek,akinek cserépkályhája,vagy kandallója van!Még egyszer köszönöm!

kiskata
kiskata Mon, 2010-02-22 12:11

Megcsináltam, szuper lett a tésztája!! Köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-01-22 07:59

Feltételezem, hogy az elkészítés 2. pontjánál kimaradt a maradék 70 dkg liszt.

760
finomliszt 1 kg
burgonya 4 közepes db
élesztő 5 dkg
1 ek
víz 2 dl
lila hagyma 4 nagy fej
tejföl 4 dl
füstölt szalonna 25 dkg
paprika 4 közepes db
paradicsom 4 közepes db
sajt 25 dkg