Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarte flambée

Tarte flambée
Tarte flambée
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi kenyérlángosunk nagyon közeli rokona, francia-német kiadásban. Csak annál jóval vékonyabb - valószínűleg ezért szeretem sokkal jobban. Nem kell vele sokat babrálni, és egy pohár bor mellé isteni kísérő.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, összegyúrjuk, letakarjuk, és 1-2 órát állni hagyjuk.
  2. Addig felkarikázzuk a hagymát, felkockázzuk a szalonnát.
  3. Egy kanál zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük a hagymát is, és üvegesre pirítjuk.
  4. Levesszük a tűzről. A tejfölt kikeverjük a túróval.
  5. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és vékonyra nyújtjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 10-15 percig sütjük.
  7. Kivesszük, rákenjük a tejfölt, rászórjuk a szalonnát és a hagymát.
  8. Visszatesszük, és még 10-15 percig sütjük. Azonnal fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 15 292
elküldve: 30
receptkönyvben: 577
elkészítve: 18/36
Facebookon megjelent: 1

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

flammkuchen, elzászi flammkuchen, szalonnás tejfölös kenyérlángos

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vinjo
vinjo Mon, 2013-03-25 09:14

Tegnap nagy sikere volt , köszönöm a feltöltést.

sztike
sztike Tue, 2013-03-05 12:14

Azt szeretném megkérdezni, hogy a hozzávalóknál az első sorban, csak annyi szerepel, hogy 10 g... de 10 g micsoda? :) Köszönöm szépen előre is! :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2013-03-05 12:25

Kedves Sztike,
Instant élesztő. :) Nálam látszik, valószínűleg böngészőproblémáról lehet szó. :)
szép napot!
Üdv,
Nóra

mtotpalne
mtotpalne Thu, 2013-03-07 18:50

Kedves Nóra!
Gondolom a 1 dkg.friss élesztő is ugyanilyen jó én inkább azt használom. Tulajdonképpen keleszteni kell de biztosan 1 óra is elég, olyasminek vélem mint a pizza tészta. De nagyon tetszik meg fogom csinálni.
Köszönettel, Marika

sztike
sztike Tue, 2013-03-05 13:12

Szia Nóra,
Köszönöm szépen a segítséget! Böngésző problémára nem jutott eszembe gyanakodni, mivel eddig ilyen sosem volt itt a nosaltyn, hogy egy sort csak félig láttam volna. :o Ráadásul a legfrissebb firefox-om van, tehát ezért sem... Lényeg a lényeg, most már tudom, mi az, amit nem látok és így ki tudom próbálni ezt a receptet! Köszönöm szépen! :)
Szép napot Neked is!
Sztike

Némethné Németh Mónika
Némethné Németh Mónika Sat, 2013-02-23 17:12

Nagyon finom lett! Köszönöm,hogy felraktad a receptet! A kisfiam ,nagyon rossz evő,de 2 hatalmas szeletet bevágott!!!!!! :) Szerintem hetente lesz nálunk!!! :)

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2013-02-23 18:30

Kedves Mónika,
Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek. :)
Szép hétvégét!
Üdvözlettel,
Nóra

Hoborc
Hoborc Fri, 2013-02-22 11:19

Én ugyanígy készítem a kenyérlángost (töki pompost), innen a no-saltyról való recepttel. Teljesen ugyanígy. Az, hogy vékony lesz vagy vastag a tepsi nagyságától, függ és mennyire nyújtod vékonyra. Szép franciás a neve, de ettől egyáltalán nem más.

775
instant élesztő 10 g
finomliszt 370 g
1 tk
víz 250 ml
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 2 dl
tehéntúró 200 g
bacon 200 g
bors 0 ízlés szerint