r
Nosalty Logó

Polpettoni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Polpettoni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 299 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1799 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 299 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7060.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1814 mg
  • Nátrium
    3761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    627 mg
  • Retinol - A vitamin:
    406 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1799 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk, felvágjuk, és vajon kicsit puhára fonnyasztjuk.
  2. A darált húst a sóval, borssal, rozmaringgal és a tojással egy nagy tálban összekeverjük. Az oregánót felaprítjuk, és azt is hozzászórjuk.
  3. Fokozatosan beledolgozzuk a zsemlemorzsát. 1 dl minimum kell, de lehet, hogy többet is felvesz a massza, ez függ a tojás méretétől.
  4. Addig dolgozzuk, amíg teljesen homogén, és a magszokott magyar fasírtnál kicsit keményebb masszánk lesz.
  5. Kivesszük a masszát a tálból, sütőpapírra tesszük, sodrófával vékonyra, és szabályos téglalap alakúra (ha nagyon ragadna, szórjuk meg a tetejét még zsemlemorzsával) nyújtjuk.
  6. Az egyik hosszabb oldalára tesszük a prosciutto felét, a reszelt sajtot és gombát.
  7. A sütőpapír segítségével szorosan feltekerjük. A papír csak a tekerés indításához kell, ne hagyjuk benne! :-)
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, beborítjuk a maradék prosciuttóval, és előmelegített sütőbe tesszük.
  9. Kb. 60-70percig sütjük, majd kivesszük, és kb 15. percig pihentetjük.
  10. Szeleteljük, és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 144
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17284
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 28.

Ajánló

Hidegen is nagyon finom. Elég laktató, úgyhogy mi ezt nem tudtuk egyszerre megenni, aki "jobban bírja" az 4 személyre számoljon ezzel az adaggal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nosztalgiavacsinak készült, tavaly Marta rengeteg Polpettonit és polpettinit ( a "pici" fasírt változata) csinált vacsorára. Tulajdonképpen hasonlít a Stefánia vagdaltra, csak a fűszerezése sokkal "gyengédebb" és olaszosabb. A sajt, a sonka és a gomba állandó töltelék volt, de volt, hogy üveges gomba, mozzarella és feketeerdő sonka volt benne, volt hogy gouda, serrano sonka és csiperke. Mikor mi akadt. Nem sikerült kiderítenem, minek kéne benne eredetileg lenni, az biztos, hogy a fokhagyma-paprika említésére nagyon csúnya pillantást kaptam. Gyanítom, ahány ház, annyi polpettone, aki tudja a helyes megoldást, az egy-kettő-három, itt jelentkezhet. Addig meg, a jó szokást folytatva a szabadon variálható gomba-sonka-sajt szellemében a hűtő tartalmát raktam bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.