r
Nosalty Logó

Pizza 2.

Szintia
Pizza 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pizzatésztához (2 tepsi)

A paradicsommártáshoz

1073
Kalória
32.5g
Fehérje
207.4g
Szénhidrátok
9.8g
Zsír
173.4g
Víz
-
Koleszterin
9.7g
Rost
11.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pizzatésztához (2 tepsi)

A paradicsommártáshoz

Összesen 1073 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pizzatésztához (2 tepsi)

A paradicsommártáshoz

Összesen 4298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A pizzatésztához (2 tepsi)

A paradicsommártáshoz

Összesen 190 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2556.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 1073 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10226.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1385 mg
  • Nátrium
    7253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    829.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    693.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1047 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 4298 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2495 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához (2 tepsi)

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót. Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat. Homogénre keverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még 10 percig dagasztom.
  3. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  4. Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon a finomra reszelt vörös- és fokhagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a vizet, a cukrot, a fűszereket és összeforralom.
  5. A megkelt tésztát átgyúrom, majd kettéosztom. (Ebből a mennyiségből két gáztepsi pizza lesz.)
  6. Olajjal kikent gáztepsibe nyújtom.
  7. Megkenem a paradicsommártással és tetszés szerinti feltétekkel gazdagítom. Most éppen ilyen kedvem volt: kukorica, paprikás kolbász, lilahagyma, füstölt sajt.
  8. Előmelegített, forró sütőben kb. 30 percig sütöm.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A Sógornőmtől kaptam ezt a jó kis pizza alapreceptet. Nagyon szeretjük!

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tepsis húsos burgonya

Gyakran előveszem ezt a receptet, ha nem akarok órákig a konyhában lenni. A recept egy magas, 30x40-es tepsihez való, felére csökkenthetjük a mennyiségeket, ha kevesebbet szeretnénk ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...