Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzatésza 6. - tejjel, tojással

Pizzatésza 6. - tejjel, tojással
Pizzatésza 6. - tejjel, tojással
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom óta az egyik kedvencem.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk. A tejből esetleg lehet több-kevesebbet hozzáadni, hogy a megfelelő puha tésztát kapjuk. Pont ezekkel a mennyiségekkel én kenyérsütőgépben gyúratom meg a tésztát.
  2. Ha meggyúrtuk, hagyjuk pihenni kb. egy órát, hogy jól megkeljen.
  3. A tepsit vékonyan kizsírozzuk.
  4. Ha megkelt a tészta, két egyenlő részre osztjuk. (Ebből a mennyiségből én kettőt szoktam készíteni, de volt már, hogy 4 felé "nyúztam", úgy ropogósabb volt. A képen látható pizzaszeletek közül a felső tejfölös alapút kézzel húztam/egyengettem szét a tepsibe, az alsót pedig nyújtottam.) A tepsiben még hagyjuk 30 percet kelni a pizzákat.
  5. Míg a tepsibe tett pizza kel, addig előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  6. Ha a sütő felmelegedett, és a pizza kelt egy kicsit a tepsiben, akkor betesszük a sütőbe egyenként (aki nem akarja, hogy felpúposodjon nagyon a pizza, az a sütőbe tétel előtt szúrkálja meg villával a tésztát).
  7. Ha a pizza elkezd emelkedni, és a teteje kicsi foltokban halványan barnul, akkor levesszük a sütőt 180 fokra, és még sütjük a pizzát kb. 5-8 percig. Nem szabad megpirulnia, maradjon fehér!
  8. Ha ezzel készen vagyunk, kivesszük a sütőből a pizzát, és rápakolunk. Visszatesszük a 200 fokos sütőbe, és még kb. 10 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 150 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 354
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

WhiteMagic

Mióta szakács: 2011.01.27.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejes-tojásos pizzatészta, pizza

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

malo06
malo06 Sat, 2012-03-17 16:47

Sajna nekem nem jött be, túl nehéz ez a tészta, ráadásul az sem jó ötlet, hogy előre süssük meg a feltét nélkül. Együtt jobb.

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Tue, 2012-03-20 21:44

Kedves Malo!
Sajnálom. Szerintem valamit elronthattál, ha "nehéz lett". Azért szeretem előtte felsütni, mert akkor nem lesz nyers a szósztól, főleg, ha abból valaki sokat tesz rá.
Üdv, WM

Batida
Batida / Batida Sat, 2012-01-28 13:41

Ma én is a te recepteddel készítettem el a tésztát, és elsöprő sikere volt!! Csak a fele adagot vettem egy tepsire,és nagyon finom lett a kész pizza. Köszönjük a családom nevében is!!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Sat, 2012-01-28 19:42

Szia Batida!
Örülök, hogy a receptemet választottad, és annak meg mégjobban, hogy ilyen sikert arattál vele. :) Egészségetekre!
Üdv, WM

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Sun, 2011-05-22 10:46

Szia!
Nagyon örülök, hogy ennyire bejött a recept. :) Ez a lángosos megoldás számomra teljesen meglepő, nem gondoltam volna, hogy elkészíthető az is belőle. De az nem inkább kenyérlángos lett? Mert a sima lángoshoz nem nagyon hasonlít, mármint ahhoz, ahogyan mi azt készítjük. Viszont a kenyérlángoshoz egy kicsit, bár azt meg nem olajban kell kisütni. Mindenesetre szuper ötlet, ki fogom szerintem próbálni én is így, ahogy írtad. Köszi az ötletet!
Üdv, WM

tilkandi
Áfonya / tilkandi Wed, 2011-05-18 13:09

Hétvégére megcsináltam,isteni lett!! :) Egy nagyon jól kezelhető tésztát kaptam, és a fele elég lett egy nagy gáztepsi pizzára. A másik felét betettem a hütőbe, és mivel egy nagyon jól nyujtható tészta, ma megsütöttem lángosnak.Kivettem a hűtőből, 4 egyenlő gombócra osztottam, olajos tányérra tettem és fél órát hagytam kelni. Teljesen nagyra lehetett húzni, és könnyen megsült,mint a piaci lángos...........a 4 db kevésnek bizonyult, hamar elfogyott.. Sokszor elfogom késziteni,mert sok lehetőség van benne,csak a fantáziára van bizva!!! Nagyon köszönöm,hogy feltetted a receptet.

370
finomliszt 60 dkg
élesztő 3 dkg
tej 4 dl
napraforgó olaj 4 ek
tojás 2 db
2 tk
vaj 1 ek