r
Nosalty Logó

Pizza egy olasztól

Gianfranco Norbert
Pizza egy olasztól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Feltét

311
Kalória
9.9g
Fehérje
62.1g
Szénhidrátok
2g
Zsír
88.8g
Víz
-
Koleszterin
3.8g
Rost
8.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10366.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    8739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 1866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5432 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Fogjuk a lisztet, és rakjuk bele egy magas falú edénybe, majd a közepébe csináljunk egy hatalmas krátert.
  2. Szórjuk bele a cukrot a kráterbe.
  3. Morzsoljuk bele az élesztőt, lehetőleg kisebb darabokra. Az élesztő legyen friss, mert akkor lesz a legjobb.
  4. Melegítsük fel a tejet 32-36 fokra, ez kb kézmeleg, majd öntsük bele a kráterbe. De finoman, ne vigye ki a hozzávalókat belülről.
  5. Fedjük le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni egy 12-15 percig. Ha ez megvan, mehet bele a só. Én robotgéppel dolgozom az elején össze, mert az gyorsabb, de a kéztechnikát jobban szeretem. Ha ne adj isten túl száraz vagy krémes, ragadós a tészta, akkor nyugodt szívvel ne sajnáljuk a vizet vagy a lisztet. Egy a lényeg. Egy nagyon finom, könnyű, jól gyúrható tésztát kell hogy kapjunk. (Hozzáteszem, minél tovább gyúrjuk a tésztát, annál levegősebb és finomabb lesz. Nálam ez olyan 15-20 perc szokott lenni. Ez 2 45-ös pizzatésztára elegendő mennyiség.) 2 felé kell vágni, az egyik megy vissza a tálba, a másik mehet a deszkára. Egy szép, kerek, 45 centis lapot nyújtunk belőle, de vigyázzunk, ne legyen vastag, mert akkor a tészta is az lesz a sütés után. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, ha légkeveréses, az csak jó. Ha megvagyunk, mehet a kőre vagy a tepsire, és jöhet rá a második fázis !

Feltét

  1. Egy lábasba beleöntjük a paradicsomszószt, majd felmelegítjük. (Nem használni semmiféle vizezett vagy kétes eredetű paradicsomlevet. Sűrű legyen és darabos. Lehet akár 1 paradicsomlé és 1 sűrítmény aránya, de azok is megfelelő minőségűek legyenek. Mert ez a lelke a pizzának.)
  2. Egy jó marék oregánó és bazsalikom mehet bele.
  3. Isten igazából só és cukor ízlés szerint mehet bele, de ne sajnáljátok egyiket sem.
  4. Jól összefőzzük őket, és ha megvan, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, megkenjük a szósszal a pizzát, de úgy, hogy a szélétől maximum 1 centire legyen.
  5. A többi már rajtunk múlik, hogy mit rakunk rá. De fontos tudnunk. Sajtból jó sokat, paradicsomkarikákat tegyünk rá, ha tudunk, és mindenféleképp ajánlom a füstölt sonkát rá, mert ad egy rusztikus ízt. Jó étvágyat, és eredményes ízvilágot kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Azért vettem a fáradtságot, hogy leírjam eme receptet, mert úgy éreztem, tudnia kell mindenkinek, hogy nem csak a drága és kifinomult alapanyagokból lehet tökéletes és ízletes pizzát csinálni. Történetem az éttermi időszakokra vezethető vissza, amikor is egy többszörös aranyérmes pizzériában dolgoztam, mely világszinten kiemelkedő volt. Ott ellestem a készítés minden fortéját, s ezt most átadom nektek is. Nem fogtok csalódni benne. Egy dolgot viszont kérnék. Szívvel és lélekkel csináljátok, mert ha valami számít a finom ételnél, az az, hogy olaszosan, szenvedéllyel főzz... S akkor lesz a legfinomabb az ételed!!

További receptek

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...