r
Nosalty Logó

Pizza egy olasztól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gianfranco Norbert
Pizza egy olasztól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 1866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Tészta

Feltét

Összesen 146 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 311 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10366.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    598 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    8739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1732 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 1866 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5432 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Elkészítés

Tészta

  1. Fogjuk a lisztet, és rakjuk bele egy magas falú edénybe, majd a közepébe csináljunk egy hatalmas krátert.
  2. Szórjuk bele a cukrot a kráterbe.
  3. Morzsoljuk bele az élesztőt, lehetőleg kisebb darabokra. Az élesztő legyen friss, mert akkor lesz a legjobb.
  4. Melegítsük fel a tejet 32-36 fokra, ez kb kézmeleg, majd öntsük bele a kráterbe. De finoman, ne vigye ki a hozzávalókat belülről.
  5. Fedjük le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni egy 12-15 percig. Ha ez megvan, mehet bele a só. Én robotgéppel dolgozom az elején össze, mert az gyorsabb, de a kéztechnikát jobban szeretem. Ha ne adj isten túl száraz vagy krémes, ragadós a tészta, akkor nyugodt szívvel ne sajnáljuk a vizet vagy a lisztet. Egy a lényeg. Egy nagyon finom, könnyű, jól gyúrható tésztát kell hogy kapjunk. (Hozzáteszem, minél tovább gyúrjuk a tésztát, annál levegősebb és finomabb lesz. Nálam ez olyan 15-20 perc szokott lenni. Ez 2 45-ös pizzatésztára elegendő mennyiség.) 2 felé kell vágni, az egyik megy vissza a tálba, a másik mehet a deszkára. Egy szép, kerek, 45 centis lapot nyújtunk belőle, de vigyázzunk, ne legyen vastag, mert akkor a tészta is az lesz a sütés után. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, ha légkeveréses, az csak jó. Ha megvagyunk, mehet a kőre vagy a tepsire, és jöhet rá a második fázis !

Feltét

  1. Egy lábasba beleöntjük a paradicsomszószt, majd felmelegítjük. (Nem használni semmiféle vizezett vagy kétes eredetű paradicsomlevet. Sűrű legyen és darabos. Lehet akár 1 paradicsomlé és 1 sűrítmény aránya, de azok is megfelelő minőségűek legyenek. Mert ez a lelke a pizzának.)
  2. Egy jó marék oregánó és bazsalikom mehet bele.
  3. Isten igazából só és cukor ízlés szerint mehet bele, de ne sajnáljátok egyiket sem.
  4. Jól összefőzzük őket, és ha megvan, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, megkenjük a szósszal a pizzát, de úgy, hogy a szélétől maximum 1 centire legyen.
  5. A többi már rajtunk múlik, hogy mit rakunk rá. De fontos tudnunk. Sajtból jó sokat, paradicsomkarikákat tegyünk rá, ha tudunk, és mindenféleképp ajánlom a füstölt sonkát rá, mert ad egy rusztikus ízt. Jó étvágyat, és eredményes ízvilágot kívánok!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 450 alkalommal
  • Receptkönyvben: 657
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 271
  • Össznézettség: 220916
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pizza egy olasztól
Gianfranco Norbert 2 recept

Azért vettem a fáradtságot, hogy leírjam eme receptet, mert úgy éreztem, tudnia kell mindenkinek, hogy nem csak a drága és kifinomult alapanyagokból lehet tökéletes és ízletes pizzát csinálni. Történetem az éttermi időszakokra vezethető vissza, amikor is egy többszörös aranyérmes pizzériában dolgoztam, mely világszinten kiemelkedő volt. Ott ellestem a készítés minden fortéját, s ezt most átadom nektek is. Nem fogtok csalódni benne. Egy dolgot viszont kérnék. Szívvel és lélekkel csináljátok, mert ha valami számít a finom ételnél, az az, hogy olaszosan, szenvedéllyel főzz... S akkor lesz a legfinomabb az ételed!!

Hozzászólások (31)

Boribon

Szia, ez milyen tipusu tesztaalap? Az eszak-olasz vekony, ropogos, keksz-szeru? En olyat keresek, ami szinten vekony, de puha (amit kette lehet hajtani). Ahhoz a tesztarecept is mas, vagy csak a sutesen mulik a kulonbseg? Koszonom valaszod.

Gianfranco Norbert

Kedves Boribon ! Ez az eredeti olasz recept, amit hazahoztam. Vékony tésztás és vastag tésztás egyaránt készíthet? bel?le, az a nyújtástól függ. De ez nem a kekszes fajta, hanem a könny?, belül puha, kívül mégis sült. Ha növeled a sütési id?t, akkor természetesen ropogósabb lesz, de belül a tészta könny? marad. Ezt garantálom ! Ha úgy érzed elakadtál, akkor kérdezz nyugodtan, mert szívesen segítek. Bár jobban örültem volna ha videóban tudom feltölteni a receptet, mert úgy ti is látjátok, hogy hogy készül.... és úgy nektek is könnyebb lenne. Remélem sikerül elérned a célod. Sok sikert !

Törölt felhasználó

Szia! Elkészítettem, f?leg a gyorsasága miatt választottam ezt a receptet. Nem csalódtam, könny? vele dolgozni, és finom a végeredmény. Annyi megjegyzés, hogy nekem valamiért soknak bizonyult a 3 dl tej ennyi liszthez, de kipótoltam kb 10 dekányi graham liszttel (hogy a kés? esti pizzázás miatti b?ntudatom enyhítsem hahaha) és tökéletes lett! Grazie. :)

Gianfranco Norbert

Én ennek nagyon örülök, hogy jól sikerült. ?szinte leszek veled, nem véletlen mondtam a tejet kicsit többre. Sejtettem, hogy ki fogod pótolni, de a liszt finom adagolásával jön létre, a tökéletes tészta....... Itt azon van a hangsúly, hogy mikor éred el a megfelel? állagot, és mennyire gyúrod. Ha jól csináltad, akkor egy igen jól megdolgozható, de könnyed tésztát kellett kapnod. Ha bármi kérdésed van, várom érdekl?désedet. :)

toth marta

muszály tejjel?nem jobb a viz? és egy kis olivaolaj a tésztába!

Gianfranco Norbert

Kedves Márta ! Természetesen az olívaolaj sokkal jobb, de én mindenkire gondolok. Még azokra is, akik esetleg nem engedhetik meg maguknak a drágább hozzávalókat. Kötelez? jelleggel mondom, hogy csak tej. Víz kizárva. A tejt?l sokkal finomabb, és ízesebb lesz a tésztája, és az éleszt?nek is jobb a tej. Plusz a tésztának is szebb színe lesz t?le.

Hoborc

Nagyon sokat sütök pizzát. Lehet ez a recept nem rossz, de a jó az nem ilyen:-) 35 dkg liszthez nagyon sok a 3 dl tej, persze lehet lisztezni, de akkor ne ennyit írj, mert aki nem gyakorlott ezt veszi alapul. Nem tudom milyen 6 adag jött ki neked, mert 40 dkg liszttel lesz két normál, vékony pizzám. Langyos víz és oliva olaj amivel nekem tuti a pizza tészta. Kicsit furák az arányaid, meg ez a recept. Nem próbálom ki, mert elolvasva sem meggy?z?.

Gianfranco Norbert

Természetesen tiszteletben tartom a véleményed, de lesz?rve a konzekvenciád, szerintem tartsd meg magadnak !!! Ez a recept azoknak az embereknek van, akik szeretnének valami finomat, gyorsan, és nem nagy költségekb?l sütni. Drága kenyér, te jó isten......... Tartja a mondás, "Szegény ember vízzel f?z". A te vizes, olívás pizza tésztád sokkal finomabb lehet........ ( Gúnyos kacaj ). Szívesen állok elébe egy versenyben. A te tésztád, az én tésztám ellen. A te pizzád, az én pizzám ellen. Ha nyersz, leveszem a receptet. Bár erre sok esélyt nem látok.... Vizes 8-as :) És kérlek........ ne próbáld ki !!!! u.i.: Ha neked majdnem fél kiló lisztb?l, csak 2 vékony tészta jött ki, ( hozzá teszem legalább 40 centis ) akkor barátom te igen veszélyes súlyfelesleggel küszködhetsz, a méretek megfelel? értékelésével......

Törölt felhasználó

Helltrox, teljesen felesleges személyeskedni, nem kell átesni a ló túloldalára, ha tiszteletben tartanád a másik véleményét nem írtál volna ennyit hozzá... Különben a recept jó, de tényleg vesz fel lisztet , méghozzá nem is keveset, ugyanis ha ezekkel az arányokkal csináljuk egy jó galuska tészta jön ki bel?le, na mármost a liszt hozzáadását te sem zártad ki, így a tészta tömege is a liszt hozzáadásával növekszik...

Gianfranco Norbert

Danny1: Tiszteletben tartom a hozzászólást, csak nekem se mind1, hogy milyen módon teszik. Ha normálisan, akkor egy épít? jelleg? kritikaként fogom fel. De amikor kiérzem a gúnyt benne, amit majdnem hogy harapni lehet, akkor igenis ki fogok állni magamért. A recepthez: ?szinte leszek veled, az a baj, hogy nem tudtam hogy írjam le, mert elég nehéz volt a sok menüben ide oda lépkedni, és még meg is fogalmazni. Lényege a tésztának, hogy egy jól eldolgozható krémes tészta legyen, ami nem tapad. A hozzávalóknál sajnos nem tudtam úgy megoldani hogy 10 dkg szórósnemragasztós liszt :) Ha van ötleted, akkor szívesen fogadom, és igyekszek javítani. Elismerem, ami nekem rutin, az másnak lehet nem az...... Ezért szíves elnézést.

Mismanc

Teljesen jó a recept! Nem volt sok a 3dl tej. A hozzászólások ne riasszanak el senkit a pizza elkészítését?l. Finom lett.

Gianfranco Norbert

Mismanc: Egyszer?en imádlak........ Hiába csinálom évek óta amit teszek, és azt is szívvel, azért az embert csak el bizonytalanítja, és rosszul is esik ha olyat olvas, hogy baj van a recepttel. Nagyon örülök hogy ízlett, és szebbé tetted az estémet. Köszönöm ! Ciao Bello

Brigusz21

Köszönöm a receptet! Végre egy olyan pizzatészta ami nem kemény, s?t nagyon lágy :) Mi sósan eszünk, úgyhogy a tésztába még egy kis só elfért volna, de mindenkinek más az izlése. Mégegyszer köszi a receptet!

Gianfranco Norbert

Brigusz: Nem maradsz ki a szórásból :) Téged is imádlak :D ( Szeretetbomba ) Nagyon örülök, hogy neked is ízlett. Hát a só és a cukor mennyisége, ízlés szerint megy, én adtam egy átlagot, a többi mindenkinek a szája íze szerint megy. :) Remélem szerzek még nektek az életben egy két kellemes pillanatot, akár egy magányos órában, vagy akár a családdal az asztal mellett :) Ciao Bello :)

Gianfranco Norbert

Átírtam 40 dkg-ra a lisztet, és akkor nem kell agyon szórni a gyúrás közben. Ez nekem másfélre praktika, így viszont megkönnyítem azok munkásságát, akik esetleg rutintalanabbak a konyhában. Remélem így megfelel, és beválik.

Törölt felhasználó

Szia! Én csak azért regisztráltam most, hogy elmondhassam a receptr?l a véleményemet. Be kell vallanom, 18 éves vagyok, de még csak egy éve gyakorolgatom a f?zést, sütést. Maradjunk annyiban, hogy nem vagyok valami gyakorlott, ezt a receptet próbáltam ki el?ször a pizzatészták közül. ?szinte leszek, olyan jól sikerült, hogy fotózni sem volt id?m, olyan gyorsan elfogyott. :) Pont olyan lett a végeredmény, mint ahogyan azt Te leírtad. Csak annyit változtattam édesanyám tanácsára, hogy egy kicsi olajat használtam fel a gyúrás közben. (Én gondola pizzának használtam a tésztát, anyunak hozatták karácsonyra Németországból a formát, amiben sütni kell.) Tehát egy dolog biztos: nem szabad úgy ítélkezni, hogy még csak ki sem próbáltuk!

Gianfranco Norbert

Kedves Dorka ! Nagyon örülök neki, hogy gyakorlod a f?zést. Ez egy csodálatos "szakma", és ha gondolod, vedd fel velem a kapcsolatot, és nagyon sok tanácsot, praktikát, trükköt tudok neked mutatni/mondani. Örömmel tölt el, hogy ízlett neked a recept :). Az olajat megmondom neked ?szintén, azért nem tanácsolom, mert könnyen odakap, ha egy kicsit is lankad a figyelmed. Ha akarod a kontaktot, keress meg levélben a protector.20@gmail.com-on :) További csodálatos napot neked és csak így tovább :) Ciao Bello

Törölt felhasználó

Szia! Én egy 4 gyerekes anyuka vagyok,lassan 20 éves konyhai múlt áll a hátam mögött.Tegnap pizzát akartunk sütni a nagylányommal és a régi,jól bejáratott (Kiskegyed konyhájás) receptemet elnyelte a lakás,nem találtam sehol.A te receptedre esett a választásom,bár a negatív hozzászólások jelenléte némi aggodalomra adott okot.Pontosan emiatt döntöttem úgy, hogy ezek után nekem is írnom kell,bár ilyet még soha nem csináltam.Ez a recept viszont az egész család szerint fantasztikus,úgyhogy úgy éreztem muszály visszajeleznem.4-szeres adagot kavartam be, 10 hatalmas tepsi pizza lett bel?le. 12-en ettünk bel?le,úgy,hogy nem volt itt,csak a sz?k család 2/3-a.A férjem ma azt vitt a mh.-re,a nagyfiam a suliba és még mindig maradt egy tepsivel,ami ma fogyott el.Tegnap mindenki szó szerint (bocsánat a kifejezésért: ) BETEGRE ZABÁLTA magát bel?le,egyszer?en nem bírták abbahagyni,annyira ízlett nekik.Ezek után közölték,hogy kukába a régi receptet,a tied magasan veri szerintem IS az összes többit.Mivel volt szerencsém ma is enni bel?le:a tésztája egyszer?en felülmúlhatatlan.Olyan pihe-puha volt,mintha akkor vettem volna ki a süt?b?l.Bár a mögöttem álló tapasztalat kisegített a tészta készítésénél az állagát illet?en,de ez egy mennyei,tökéletes recept!!!!Ezúton szeretném nagyon szépen megköszönni,hogy id?t és energiát szántál rá,hogy megoszd velünk ezt a csodát!!!!Mindenkinek csak ajánlani tudom,remélem mások is kipróbálják,ebb?l mindenkinek enni kell!!!!!!!!

Gianfranco Norbert

Kedves Picilányka ! Na látod......... Az ilyen emberek miatt imádok f?zni. Nagyon örülök, hogy ízlett a receptem. Bevallom neked ?szintén, a habitusomból adódóan, még a szemem is bekönnyesedett......... ( De csak kicsit :) )..... Ha szeretnéd, megtanítalak sajtot gyártani is. Amúgy most jön a következ? receptem is, a sajtos soknás, zöldf?szeres tekercs is, sajtal a tetején. Valamelyik nap kikísérleteztem, és azt hittem meg?rülök olyan finom pékárú lett bel?le. Na de nagyon elkanyarodtam. Még egyszer nagyon örülök, hogy ízlett neked a recept, és köszönöm, hogy vagy nekünk. Remélem máskor is tudok nektek örömet okozni. Bármi kérdésed van, akkor ide várom leveled: protector.20@gmail.com Sok puszi

Törölt felhasználó

Szia kedves Helltrox!Nagyon köszönöm a kedves szavaidat,de inkább mi köszönjük,hogy VAGY NEKÜNK!!!!Repesve várom minden további m?vedet,a Te neved,számomra már egyet jelent a garanciával.Engem már meggy?ztél,az ilyen ember: "MÁR TUD VALAMIT"!!!!Remélem az el?z? hozzászólásom elnyom valamit a negatív kritikákból,mert ez a recept (ahogy az alkotója is) megérdemli a megbecsülést!!!!További jó munkát kívánok neked,általad kicsit többek lettünk mindannyian,akiknek volt szerencséje sikeresen elkészíteni a receptedet!!!!A fiatal lány fotózásához tegnap elfelejtettem leírni,hogy az én lányom is lefotózta,de nekünk is csak a bekavart mennyiség adott rá lehet?séget!!!!Kb. A 4. tepsi pizza után szólt rá a családra,hogy legalább csak addig várjanak egy kicsit,amíg lefényképezi ÉLETE LEGELS? PIZZÁJÁT.Így sikeresen létrejött a fénykép is,de ha alap adag készült volna,nálunk is csak az üres tányérra lett volna esély.Még egyszer köszönjük a munkádat és remélem még nagyon sok receptedhez lehet szerencsénk!!!!

Gianfranco Norbert

Iszom szavaidat, komolyan mondom ! :) A lányodnak üzenem: Gratulálok az els? pizzádhoz, remélem nem hagyod abba a f?zést ! Nem tudom milyen messze laktok újpest-t?l, de ha nem vészes a távolság, én motorral közlekedek a városban. Szívesen viszek kóstolót, a kézm?ves termékeimb?l :) Természetesen ingyen, pénzr?l szó sincs !!!!! Megmondom ?szintén, most egy süteményben gondolkodom, és nagyon hajazok a gluténmentes/laktózmentes termékek fele is, mert egyre több az ilyen betegségben szenved? ember.......... És elég rossz nézni azt, hogy vannak akik nem ehetnek ízletesen, mert rengeteg a fenntartás. Ezen változtatni kell. Na de megint elkanyarodtam :) Mégegyszer köszönöm a kedves szavaitokat, nagyon hízelg?, és foggalmad sincs mennyire jólesik. Garantálom, hogy ha elkészültem a pékárú receptjének a feltöltésével, te leszel az els?, aki arról tudni fog. Puszillak, és üdvözlöm a családod :) Ciao Bello

Törölt felhasználó

Szia! :) Egyszer?en tökéletes!!!! Régebben volt egy receptem, amit inkább elfelejtek. Szuper lett a tészta, olyan amilyet mindig is akartam. Egy feledékenységem történ, hogy a lányomra ügyelve (beteg lett :( ) Kifelejtettem a sót bel?le-igaz utólag pótoltam, de- a tészta kicsit édes lett. Végre nem kell órákat várnom, hogy megkeljen, nem dagad kenyérré, stb. Nagyon köszönöm! Adri :)

Gianfranco Norbert

Kedves Adrienn ! Iszom szavaidat :) Nagyon örülök, hogy bevállt, és elégedett vagy vele. Remélem azóta a lányod meggyógyult :) Igen a só az elengedhetetlen, mert különben inkább süti lesz, mint pizza :D Ha bármi kérdésed van, örömmel várom. Szép napot, pusszantlak

AnnaML

Megengedek egy par hozzaszolast . en is itt elek az olaszoknal ugy 10 eve , dolgoztam pizzazoban itt es otthon is de arrol nem hallottm hogy tejet kellett volna tegyek a tesztaba mivel nem jar bele , nincs szukseg oliva olajra ha nincs jo bele a rendes etolaj is es a teszta ugy is jo puha lesz. Nem akarok senkit megserteni de ha egy vendeglo tejet hasznal a tesztaba es adnak egy laktozerzekenynek egyenesen a korhazba kot ki , akkor is ha azelott kijelenti hogy allergias a tejtermekekre Udv Anna

Gianfranco Norbert

Kedves Anna ! Isten ments, hogy a szakértelmedet kritizáljam, de elmondom az érveimet, és mérlegelj ! 1: A tej azért kell bele, mert sokkal karakteresebb lesz az íze. A víz íztelen, és ebb?l adódóan nem nehéz kitalálni, hogy a tésztának is ilyen lesz az "íze"..... már ha lehet ezt rá mondani ! 2: Olajat nem véletlen nem teszek bele. Az olaj, mint köztudott, ÉG !!! és nem kell hozzá túl nagy h?fok. Egy könnyed tésztába, ha olajat raksz, keményebb, és könnyebben éghet? lesz. Arról nem is beszélve, hogy a mai olajok többsége, annyira egészséges, mint disznó nyakán a kés ! :) 3: Ha egy laktózérzékeny ember bemegy az étterembe, akkor ne próbáljon tejes termékeket enni, mert ilyet csak a hülye csinál. Vagy kérdezze meg, mi az ami tejmentes, vagy menjen speciális étterembe. ( Magyarországon vannak ilyenek, nem is kevés ) Szép napot

Törölt felhasználó

Koszonom a receptett. Most probaltam ki, mar alig varom hogy megkostoljam eletem elso pizzajat. Koszi

Gianfranco Norbert

Atyesz ! Nagyon szívesen. Remélem finom lett, és jól sikerült. Ha bármi kérdésed van, vagy valami nem úgy sült el ahogy szeretted volna, bátran írj. Szívesen állok rendelkezésedre.

Hoborc

Hagyjuk már ezt a sok sületlenséget. Az olaszok nem tejjel, hanem langyos vízzel készítik a tésztát. Semmi hozzáadott értéke nincs a tejnek. Kráter, meg szeretetbomba, meg aranyérmes pizzéria....A tészta ropogósságához nem tovább kell sütni a tésztát, hanem vékonyra nyújtani, el?ször feltét nélkül sütni. Ha tovább sütöd ráég a feltét. Nem csak nem vagy olasz, de hozzáért? sem, bárhogy szeretnéd ezt magadról elhitetni.

Gianfranco Norbert

A szakértelem hiánya miatt (részedr?l), és mert egy igazi bunkóval állunk szemben, válaszra a hozzászólásodat........ nem méltatom !

Hozzávalók

Tészta

Feltét

Címlapról ajánljuk

További cikkek